Kurspremiär för Boss

140227,2

Idag har världens bästa Boss börjat lägga sin grund som framtida tävlingshund 😀 ! Vi har idag börjat på valp/unghundskurs för den blivande agilityhunden för Elin Fahlgren på Göteborgs Hundarena. En kurs som lägger grunder som lek, självkontroll, lugn brevid banan, fart, svängar, stadga, handling…. alla grunder man kan tänkas behöva för en agilityhund, på valpnivå 🙂 .

Lille Boss skötte sig HELT fantastiskt! Första gången i inomhushall, första gången på kurs, första gången med 4 andra hundar (varav 3 okända) runt sig…. och han kampade som en tok, började träna självkontroll med leksak, fick vara visningshund för hur man shejpar fram beteenden (och jobbade jättefokuserat, uthålligt och växlade fint mellan beteenden), påbörjade inshejpning av pausfilt, satt snällt och fint i både bur och knä och tittade på de andra som tränade…. och gick i koppel (plus gick på toa i koppel 😉 ) för allra första gången. DUKTIG liten valp!!

Jag är så jävla glad i den här valpen 😀 ! Och glad i att Andreas tog de andra hundarna på en rejäl skogspromenad medan jag och Boss förkovrade oss 😉 .

Vi fick även 3 läxor med 4-tema som vi ska jobba lite med i veckan till nästa kurs:

  • 4 tassar i en låda
  • Leka med 4 föremål som inte är leksaker
  • Testa på 4 olika underlag

Det här kommer bli en toppenkurs 🙂 !

En reaktion på ”Kurspremiär för Boss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s