4 tassar i en låda

Kroppskontroll är något alla hundar behöver ha, oavsett vad de ska tränas i senare i livet. Från början är hundar ofta väldigt omedvetna om hur de ska styra och kontrollera sin kropp, och då framförallt sin bakdel (och ofta verkar de omedvetna om att de ens har en bakdel 😉 ). Därför vinner vi mycket på att träna dem på att på olika sätt stärka sin kroppsmedvetenhet.

En övning som är väldigt bra för detta är shejpingleken 4 tassar i en låda, som går ut på precis vad den heter 🙂 . Man anpassar givetvis låda efter storlek på hund, och efterhand som hunden blir duktigare och duktigare på leken så kan man minska ner lådans storlek.

Vi fick den övningen i läxa på vår valpagilitykurs, så idag tänkte jag att Boss skulle få testa den för första gången.

 

Lillkillen är allt smart och duktig han, 4 tassar i lådan (ok, ungsformen 😉 ) på under 3 minuter.

Like a Boss 😀 !

5 reaktioner på ”4 tassar i en låda

    • Gör så, detta är ett riktigt bra sätt att få till lite kroppsmedvetenhet. Plus att det är en riktigt kul lek för både en själv och hunden 🙂 . Shapingövningar överlag stärker ju både hundens initiativförmåga och ens relation 🙂 .

  1. Sån dutti liten kille!! 😀 Har kört den där övningen med Zorro med, skitbra övning som även ger mental stimulans samtidigt som kroppsmedvetenhet ! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s