Boss framfart

Nu har Boss bott här hos oss i lite mer än en vecka, och vi börjar så smått lära känna varann.

Hittills är jag supernöjd med hur han är och hur han beter sig! Han har en härlig grundinställning till livet, allt är toppenroligt och kul! Han sover hela nätterna igenom i sängen, säger (oftast, om det inte är mitt uppe i en spännande lek 😉 ) till när han behöver gå ut och är allmänt lätt att ha att göra med. Han är social, tuff och framåt och har hittills inga problem/tycker inte det är läskigt med vare sig andra djur, människor eller miljöer.

Exempelvis så reagerade han såhär när han för allra första gången var med vid Göteborgs Hundarena, med en stor ljudlig motorväg precis bredvid och dofter av säkert 100-tals hundar som varit där (och det var även första gången han hade koppel och halsband på sig 😉 ):

 

Några saker som Boss testat på hittils:

  • Kampa i olika miljöer
  • Bjuda på beteenden i olika miljöer
  • Träna samtidigt med andra hundar
  • Vara passiv och lugn när andra hundar tränar
  • Träffat 3 hundar som inte ingår i familjens flock
  • Hälsat på katter och hästar
  • Hälsat på okända människor i åldrar +30 till +80 och ett barn på 12 år, och även människor till häst
  • Varit i 2 – för honom – okända hus
  • Åkt massa bil (och flera olika bilar)

Allt detta och lite till med samma superviftande lilla svans, glatt humör och öppet sinne 🙂 . Och inte en enda sak, djur eller person som fått någon rabiat snuserutskällning än 😉 . Han har faktiskt inte skällt en enda gång, förutom mitt upp i lek med de andra hundarna!

Som sagt, jag älskar att han har en sån grundinställning till livet, för detta kommer underlätta så mycket när han väl kommer in i könsmognader och hormoner börjar spöka runt lite med honom (för det kan man ju nästan garanterat veta att det kommer hända). Ska bli spännande att fortsätta se honom utvecklas!

En bild som visar hur tröttande det faktiskt är för en liten 12- veckorsvalp som är med på fika hos min mormor och morfar första gången i livet, och där får hälsa på 5 nya personer 😉 .

140302,7

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s