Helgen hittills

Fredag:

Började dagen med ett gott skratt när jag såg Charlie som var på fågeljakt. Lite misslyckat kamouflage på honom 😉 .

140302,1

Tog en snuserlunch hemma hos Malin, där Boss är på dagis om dagarna tills han blir lite äldre. Han och Penny är riktiga kompisar som bråkar och myser om vartannat.

140302,2

Fredagskvällen spenderades med Jonna och Zolo på Göteborgs Hundarena där jag och Lyxa fokuserade på heltomvändningar, störningsträning i fotgående och fjärr, kollade av dirigeringsapportering och peppade konskick och inkallning. Och så NJÖT vi av våra utomordentligt snygga träningsvästar som vi fått hem nu! Dessa i kombination med mina nya rosa inomhusskor kändes helt ab-fab 😀 !

140302,10

140302,12

Lördag:

Upp vid 6 för att ta mig och Lyxa ut till Tjörn för att heja på Jonna och Zolo som skulle tävla! Fick lite vardagsflax när jag skulle köpa min hundäventyrsobligatoriska-Statoillatte, och det visade sig att jag på Statoilkortet hade en kupong på en gratis kaffe! En bra start på dagen 😀 !

140302,4

Resultatmässigt gick det inte hela vägen för Team Orange, men de gjorde massa superfina saker inne på planen så vi i hejarklacken var asnöjda med dem 🙂 ! Och de knep faktiskt en tredjeplats av 7 startande, så det var inte illa pinkat ändå 🙂 !

140302,5Team Lyxlirarens på plats!

Efter tävlingen åkte jag och Lyxa hem igen, och jag gick ut ett spår till henne så hon skulle få arbetat lite också, inte bara vara cheerleader 😉 .

Det blev ett 720 m spår i snårskog och blötmark, bland vildsvinsbök och djurstigar. Ett par terrängskiften, en stigövergång, många spetsvinklar, 2 st egenövergångar av spåret (tänk formation Rosa Bandet), några hopp över stockar, 10+slut (9 natur 1 mini) där jag lagt många lite gömda bland nedfallna grenar, precis bakom stockar osv.  Jag valde att köra ett helt osnitslat spår (minus start och mål) för att jag inte på något sätt (medvetet eller omedvetet) skulle kunna påverka Lyxa i linan när vi närmade oss pinnarna så jag inte själv visste var de låg, precis som på tävling.

Liggtiden blev ca 1.45, och Lyxa skötte sig så fint så 🙂 . Superfint spårarbete där jag som vanligt bara behöver hålla i linan och hänga på. Inga problem alls med vare sig egenövegångarna eller de andra klurigheterna, och väldigt fint letande efter alla dolda pinnar. Slutresultatet blev 9 (8 natur 1 mini) + slut med hem och en nöjd hund och ännu nöjdare förare 🙂 .

140302,6Spårslut

På kvällen åkte jag in och hämtade upp mina snuserkillar som hade sovit hos sin mormor och morfar (fast Homer valde att stanna en natt till 😉 ), och så åkte vi allihop hem till Malin och hängde på kvällen, käkade thaimat och åt massa godis. Hundarna hade fight hela kvällen så tillslut fick jag göra ett litet snusernäste så att Boss skulle fatta att han var trött 😉 .

140302,13

140302,8

Jag var stentrött efter första veckan med valp, tidiga uppgångar under hela veckan och en heldag med hunderi, så vid halv tolv åkte vi hemåt. Vi däckade allihop i sängen så fort vi kom hem, och jag är så glad och tacksam  över mina duktiga, lätta hundar som allihop lät mig sova tills jag vaknade av mig själv vid 8 i morse. Helt underbart att få sova ut lite! Och är så nöjd över min duktiga, duktiga valp som stensover brevid mig i sängen hela natten utan att säga ett pip, och som inte går upp förns jag gör det 😀 !

1403029

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s