En sjutusans bra måndag!

Vilken fullpott till dag jag hade igår 😀 ! Från det jag gick upp vid 06.15 tills jag gick och lade mig strax efter 22 så var jag bara helt harmonisk och så nöjd med livet! Tror banne mig inte att jag tänkte en enda negativ tanke eller hade en enda negativ känsla igår 🙂 !

Jobbet flöt på bra, och efter jobbet så tog Andreas hem de vuxna snusrarna och tog en skogspromenad med alla och tränade agility med Smalis, medan jag lyxade till det och gick på ansiktsbehandling på Skin Care . Jag ÄLSKAR att gå dit och få behandling, det känns så otroligt lyxigt och är så avslappnande! Visst att vaxning och portömning inte är det allra mest bekväma…. ;). Men ansiktsmaskerna, de varma handdukarna och ansikts/skalpmassagen…. Jag hade huvudvärk när jag gick dit, men efter 1.5 timmar på behandlingsbänken och en ansiktsmassage på alla de rätta, spända ställena senare så var huvudvärken som bortblåst! Helt fantastiskt :).

Vid 18.30 var jag färdig, och då var det bara att ruscha vidare då jag och Jonna bokat ridhusträning vid 19. Lyxa hade stannat kvar hos mamma och pappa medan jag var på behandlingen (så att jag snabbt skulle hinna ta mig till ridhuset), och när jag hämtade henne visade det sig att hon och mamma varit ute och powerwalkat i 50 minuter 😀 ! Perfekt uppvärmning, tack för det mamma!

Väl i ridhuset flöt träningen på riktigt bra, vi fick till de viktiga komponenterna som skulle behöva vara med i varje pass:

 • Störning
 • Detaljer
 • Länkning/uthållighet

Vi började passet med att kolla av två vittringar. Jag är så himla nöjd med utvecklingen vi håller på att göra i detta moment 🙂 ! Första vittringen saktade hon av lite tidigt innan pinnarna för min smak, men hon plockade rätt pinne DIREKT 😀 ! Andra vittringen bättre fart ut, nästan plocka pinne direkt (hon gick nån centimeter över den men han aldrig fram till den bortanför innan hon ångrade sig och tog den rätta) men framförallt inte kände att hon behövde kolla av de andra, och så härlig galopp in! Bra framsteg 🙂 !

 

Vi la punktmarkering på störning i fokus/fotgående, backade tillbaka till ren valpträning där Lyxa skulle hålla fokus på mig trots att Jonna la till störningar som kommendering, prasslade påsar, röra sig runt oss/bakom/förbi osv. Alltid bra att backa tillbaka i träningen då och då, grundövningarna är ju det ALLT bygger på!

Vi jobbade även vidare med våra helt om höger. Igår satt vanlig marsch och långsam marsch som en smäck 😀 ! Bara jag tänker på hur jag går (trampa runt, inte snurra runt) så blir de supertighta och med finfin position, och det känns mycket mer flytigt och naturligt för Lyxa och hennes halvlånga kropp 😉 . Språng marsch är fortfarande lite luftigt (men då och då fina även de), så där stärkte jag upp positionen med ett ”fot” innan vändning, och även att belöna in henne mot mitt ben när vi vänt ca 90 grader.

Sen har vi börjat jobba om vår platsliggning. I lydnaden har vi ju jobbat hela tiden med hakan i backen, men på tävling har det ofta blivit så att Lyxa lyfter på huvudet någon gång under platsliggningen. Visst, hon ligger kvar och är oftast helt stilla, men detta huvudlyftande stör mig nått ENORMT och han förstöra känslan för hela momentet hos mig 😛 ! Så nu tänker jag ett tag istället köra på en aktiv sfinxplatsliggning där hon ska ligga med lyft huvud och ha fokus framåt.

Mina kriterier i vår sfinxplatsliggning:

 • Nedläggning i en rörelse, med bägge framtassarna utsträckta framåt.
 • Hon får titta sig åt sidorna lite grann, så länge det inte blir att hon fastnar med blicken en längre stund.
 • Nosning (eller ens sänkning av huvudet/nosen i närheten av liggande mankhöjd) är totalförbjudet.
 • Kroppen ska vara absolut still.
 • Peppig attityd och fokus mot gömmet premieras.

Igår körde vi första passet, och jag blev riktigt nöjd med resultatet so far 🙂 .

 

Vår länk för dagen var hopp apport – zäta – ruta. Störningarna var:

 • Annans, stor metall
 • Metallkast mot husvagnar
 • Längre transport till zätat med medgående TL
 • Rutskick på diagonal ruta med apporter och vittringspinnar på skicklinjen

Eftersom återgången i hopp apport var i snabb trav så fick den känslomässigt godkänt 😉 . Fin ingång! Bra transport till zätat och fina skiften (dock kände jag att jag gick myyyycket sämre än vanligt, jag har börjat tänka för mycket på HUR jag går i zätat istället för att bara gå 😛 ). Fin transport till rutan, fint konskick och sen JÄTTEBRA tanke av Lyxa som iofs bågade lite men tänkte till rejält och sökte rutan trots störningar. Super!

 

Vi avslutade träningen med lite uppeppning av hopp metall, och fick till fina gripanden med galopp in direkt efter gripandet efter ett par repetitioner 🙂 . Riktigt bra träning, både känslomässigt och momentmässigt!

Sen var det bara att åka och hämta Boss från Hönsetorps Hunddagis, åka hem, äta snabb middag och gå och lägga sig 😉 !

 

Idag tog Andreas Lyxa och Smalis på en 4 km joggingtur, medan jag, Homer, Barney och Boss hängde hos Malin och käkade semla (och så blev Barney fintrimmad också). När Boss är hos Malin på dagarna så småpillar hon lite med hans päls (som fortfarande är bebispäls men där man kan känna den sträva pälsen börja komma), och så här tycker han om det 😉 :

140303,1

2 reaktioner på ”En sjutusans bra måndag!

 1. Har följt din blogg ett tag utan att säga hej. Nu är det dags 🙂 .

  Det där berömmet ska jag ta till. Riktigt chocka Sting, jag brukar ju vara högljudd i mitt beröm så jag vet inte varför jag inte är det här. Ska bli ändring på det :). Tack förresten för alla filmer du lägger ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s