Vår, spår, och utställningsgrattis!

Det är VÅR ute 😀 ! Solen strålar och värmer, fåglar kvittrar, altandörren står på vid gavel så hundarna kan springa ut och in som de vill… HELT underbart, det riktigt kniper i hjärtat av lycka!

Sen vi gick upp vid 8 idag har jag suttit ute i solväggen på altanen och bara NJUTIT! In bara för att göra lite frukost, och sen ut igen med årets första kopp utomhusmorgonkaffe. Helt otroligt vad det känns bra i själen när solen kommer fram!

140308,2

Man ser att det stormade rejält igår kväll, hinder och stolar har flugit runt 😛 

Hundarna har sprungit nästan konstant i 1.5 timme i trädgården, lekt, busat och bara njutit. Nu börjar de verkligen uppskatta vår 4500 kvm stora trädgård/skogsdunge för dess fulla potential, det känns härligt att kunna ge dem den utemöjligheten där de både kan springa som tokar och strosa runt i ”skogen” helt på egen hand 🙂 .

Det är så kul att sitta och iaktta dem, hur fint de leker med varann och vilka ”grupperingar” det blir. Lyxa och Barney leker oftast tillsammans, Boss och Smalis likaså. Men de senaste dagarna har Boss och Barney börjat leka riktigt bra, och Homer och Smalis har också utvecklat sin lek tillsammans. Och allra sötast är det när alla 5 leker tillsammans i en enda stor hög 🙂 .

Efter allt detta busande kom duktig liten valp och sa att han var lite trött, så då tog jag med mig honom in i soffan så han får vila. Då passar jag på att uppdatera bloggen lite, livet med valp gör att man får ta de chanser man får för att göra annat 😉 .

Igår var en väldigt god fredag på alla sätt 🙂 . Boss dagis (a.k.a Malin 😉  ) var stängt så Andreas fick ta VaV och VaH (Vård av Valp och Vård av Hund 🙂 ) och vara hemma med hundarna. De tyckte det var super, och var ute massor under dagen.

Varför dagiset var stängt var för att det var utställning i Strängnäs och flera av Hönsetorpshundarna var där och visade upp sig. Och det blev inte mindre än STORSLAM för Hönsetorps Kennel, då de plockade hem både BIR och BIM, 2 cert, 1 CACIB, blev BIS-2 i Uppfödargrupp och även BIS-2 i Avelsgrupp där 3 av Hönsetorparna ingick. STORT GRATTIS 😀 !!!

140308,4 140308,3

Och för att göra fredagen ännu bättre, när jag kom hem från jobbet så hade Andreas gått ut ett spår till mig och Lyxa som var lagom att ta direkt när jag kom hem. Skit i champagne och röda rosor, där snackar vi kärleksgåva 😀 !

Spåret var lite drygt 500 m, gick mycket genom snårig skog, var helt osnitslat, 6 natur + slut och hade en liggtid på ca 2 timmar. Lyxa var helt suverän och levererade mig tryggt och säkert från start till mål, och med oss hem hade vi alla pinnar + slut. God start på fredagskvällen!

140308,1

Ikväll blir det 2 timmars ridhusträning för mig och Lyxa. Tills dess ska vi fortsätta njuta av vårsolen!

2 reaktioner på ”Vår, spår, och utställningsgrattis!

  1. Så härligt med vår. Vi har nåt mellanläge mellan vinter och vår. Solen vill kika fram men det blåser och är jättehalt.
    Så snygga på utställning, både hundar och förare!

    • Vi har vår för full rulle här nu, liiite kyligare idag men med strålande sol! Helt underbart!

      Och ja, de är GRYMT snygga i utställningsringen 😀 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s