Morgonblogg och ridhusträning

Jag är absolut ingen morgonmänniska, jag har alltid lättare för att stanna uppe sent än att gå upp tidigt. Och på vintern så har jag svårt att komma upp överhuvudtaget! Men sen vårljuset började komma tillbaka lite så har jag faktiskt kommit in i en bra rytm i morgonuppstigning, och numera känns det som att man har fått sovmorgon när man sover till strax innan 8 på helgen. Jag gillar den känslan 🙂 . Så nu medan frukostbrödet blir klart så kan jag likväl blogga klart om resten av lördagen 🙂 .

Vädret fortsatte att vara fantastiskt hela dagen, vi var till stor del ute i trädgården och bara satt i solskenet och njöt. Gick runt och hittade ett par gedigna vårtecken på olika platser

140308,5

140308,6

140308,7

140308,8

140308,9

På eftermiddagen fick jag besök av Malin, JK, Penny och Bitzi, så då blev det ännu mer spring och bus för hundarna. Det är verkligen helt underbart att alla våra hundar går SÅ bra ihop och att det aldrig är några problem att lägga till eller dra ifrån hundar i flocken. Underlättar SÅ mycket när man behöver passning, på kalas osv.

Efter att de hade åkt och Andreas kommit hem från sin jägarutbildning, så drog jag och Lyxa iväg och tränade i 2 timmar med Jonna och Zolo. En riktigt fin lördagsträning med duktiga hundar, bra förare, bra resultat och resonemang, och framförallt VÄRLDENS godaste morotkaka 😀 !

140309,1

I fredags fick jag PM till rankingtävlingen i Malmö den 23/3 (vilket fick mina tävlingsnerver att gå HELT bananas 😉 ) med startlista och momentordning.

Lilla ringen 

  • Moment nr 1 Platsliggande i grupp.
  • nr 3 Fritt följ
  • nr 4 Z rutan ordningsföljden Stå , Sitt , Ligg
  • nr 5 Fjärrdirigering Ordningsföljden Stå, Sitt , Ligg , Sitt , Stå , Ligg

Stora ringen 

  • Moment nr 2 Sitt i grupp
  • nr 6 Inkallande
  • nr 7 Rutan
  • nr 8 Hopp apport
  • nr 9 Vittringsapportering
  • nr 10 Apportering med dirigering

Så vi körde igenom momenten i den ordningen, bara för att se hur det kändes 🙂 . Jag valde att bara köra på momenten helt, men belöna i transporterna.

 

Fotgåendet kändes överlag bra, där det bästa var tysta vändningar på stället ( 😀 ) ! Fint fokus rätt igenom och extra bra i långsam marsch som vi tränat på. Rätt fina stegförflyttningar där jag är jättenöjd med hur vänster har utvecklats! Rätt dåliga helt om i språng marsch och vanlig marsch där jag inte förbereder Lyxa på rätt sätt. Dessa kommer kräva mycket träning från mest min sida, så de tror jag inte vi kommer hinna få bättre än så här till tävlingen. Men kanske bättre till SM 😉 .

Zätat är jag nöjd med! Rätt skiften trots studsiga steg hos Lyxa, precis som jag vill ha det! Bra stadga. Fina upphämtningar och min gång kändes bättre.

Fjärren kändes helt OK för mig, faktiskt rätt bra! Ligg-sitt kändes jättefint, och hon tänker fint bakåt i stå-sitt. Hon flyttar ju fram en hasbredd på sista skiftet, men är annars på plats, om än med en liten tassförflyttning (men bara av ena) tassen i stå-sitt. Behöver fortfarande tänka lite på luuuugna återgångar, hon har fortfarande kvar lite hög aktivitet i kroppen sen jag var så ivrig på henne under talanglägret… Balans balans balans!

Inkallningen är jag jättenöjd med! Jag ställer och lägger henne lite väl tidigt vid konerna, men hon sköter sitt arbete jättefint i hur hon reagerar på mina kommandon. Fin ingång och bra fart även på sista delen. Börjar bli fint igen detta moment!

Rutan är jag supernöjd med transporten, konskicket och rutskicket… och sen så säger jag fel kommando, jag säger ju alltid ”stanna” i rutan 😛 ! Smart att göra så när vi redan innan har problem med felskifte i rutan vid stopp 😉 . Men bra för själen att jag kan rätta henne (även om det hade varit noll poängmässigt) och sen fin stadga och fin inkallning, dock med ett litet muppskutt precis i slutet.

Hopp apport blev lite sisådär, Lyxa AVSKYDDE den metallapporten 😉 . Så med det i tanken så är jag nöjd ändå att hon grep så fint och ändå kom upp i galopp precis innan hindret. Fin ingång också!

Vittringen har ju utvecklats SÅ mycket 😀 !!! Fart ut, och FAKTISKT grep hon rätt pinne vid första kontakt (jag trodde att hon nosade på den först och sen gick ett varv, men när jag tittar på filmen så ser jag ju att hon faktiskt börjar nosa på pinnen ovanför och sen tar varvet. Helt korrekt i min bok, även om vissa domare säkert skulle ge det nerdrag) och sen GALOPP in 😀 ! Härligt vad vi är på G här!

Dirigeringsapporteringen är jag jättenöjd med! Hade jag fått ändra på något så skulle jag vilja ha lite mer tryck hela vägen in i ingången, men annars tycker jag att det är rätt bra 🙂 .

 

Nästa pass så peppade vi upp några av delarna som blivit lite sämre; hopp apport med olika metallapporter, rutan, fjärr.

 

Vi fick även till ett jättebra pass med gruppmoment. Lyxa var superpeppig i sitt i grupp, och under platsliggningen behöll hon sin sfinxposition och totalfokus framåt hela tiden, även när jag gick bakom henne och ställde upp. Kan jag lägga bra grunder på detta beteende i störningsfri miljö nu så hoppas jag att vi i framtiden ska få fram samma grymma beteende även i tävlingsmiljö 🙂 !

140309,2

140309,3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s