Rankingdebuten gjord…

.. och jag är sååååå nöjd och lycklig :D! Detta är allra första gången vi är inne och tävlar i en sådan lätt hysterisk miljö som det är inne på Malmömässan med tillhörande utställning, och att vi kunde få fram en sån teamkänsla, ett gött flow och faktiskt många fina moment också känns HUR bra som helst 😀 ! Det allra, allra bästa är att nästan allt det vi haft problem med den sista tiden och tränat på, det satt även i denna tävlingsmiljön 😀 !

Men för att ta det lite från början:

Vid 7 på morgonen stod alla lydnadsmänniskor och väntade på insläpp in i Malmömässan.

140324,1

Eftersom utställningen inte började förns 9-10 så var det vid denna tiden fortfarande rätt tomt och lugnt inne i mässan, och man kunde hitta bar platser att sätta upp sitt läger på. Under dagen steg ljudnivån och trängslet dock till absurda nivåer, det gäller verkligen att ha hundar som står pall för såna miljöer 😛 !

7,30 var det samling med lite info, och strax efter det körde vi igång med gruppmomenten. Platsliggning (5 per plats) som första moment i Ring 1, och sen direkt till Ring 2 för sittande. Bara dessa moment tog sin lilla tid då det var en gedigen startlista.

140324,3

Jag var spänd av förväntan hur platsliggingen skulle te sig, då vi bara jobbat sammanlagt 3 pass med sfinxplatsliggningen i lydnadssammanhang, där vi alltid annars haft hakan i backen. Men Lyxa gjorde det fint, vid det enskilda nedläggandet höll hon huvudet kvar uppe, och fortsatte så genom hela platsliggningen enl de som såg. Ett ljud hade fått henne att vrida huvudet och då fått in en tass under sig, men inget nosande över huvudtaget 🙂 . Detta genererade en 9 i betyg. Sen direkt över till ring 2 och sittande i grupp. Här var det inga konstigheter utan Lyxa satt superfint och hade världens peppigaste attityd när jag kom tillbaka, så där blev det betyg 10. Och redan där var min dag gjord, så fina gruppmoment i den stökiga miljön, allra bästa Lyxa!

140324,2

Sen blev det lite väntan medan ekipagen innan oss körde. I ring 1 var det

 • Fotgående
 • Zäta
 • Fjärr

och sen gick man över till ring 2 där vi körde

 • Inkallning
 • Ruta
 • Hopp apport
 • Vittring
 • Dirigeringsapportering

Snälla Åsa var vid ringside och fotade lite, TACK Åsa 😀 !

I väntan på att få beträda planen

140324,7

Fotgåendet var inte det bästa vi gjort, men känslan var helt OK! Helomvändningarna kändes fina i alla tempon, vändningarna på stället och steggFF vänster var också trevliga så det kändes riktigt bra!

140324,8

Zätat kändes jättefint, alla skiften rätt, fin stadga och jag tyckte att jag gick rätt bra igenom hela zätat 🙂 . Riktigt nöjd!

140324,9

Fjärren var såååå nära att bli riktigt, riktigt bra! Fint ligg-stå, jättefint stå-sitt med bakåtkliv och låsta baktassar, helt OK sitt-ligg. Sen så kom den försmädliga misskommunikationen där det blev ligg-stå istället för ligg-sitt. Missat skifte = en fet nolla. Men jag är ändå supernöjd, för även om poängen försvann så var det bara för en liten, liten miss, allt annat skötte Lyxa jättefint utan vare sig låsningar eller annat. Shit happens helt enkelt 🙂 .

När vi var klara med ring 1 så gick jag och tackade domaren för bedömningen, och då sa han till mig ”det var synd att det blev en nolla där, det såg väldigt bra ut i övrigt!” De orden gjorde att vi gick ur ring 1 med en ännu bättre känsla 🙂 !

En liten stunds väntan fick vi äntra ring 2. Vi finns med här, Obedience part 4, 36.50 in i filmen :)!

http://new.livestream.com/dog-sports/MalmoInt-2014/videos/45938709

Inkallningen gjorde mig såååå glad 😀 ! Vår träning på sista sträckan har gett resultat, så fint hon satsar hela vägen in! Jag hade velat se ett lite bättre ställande (kan ha haft med ovana vid underlag och omgivning att göra) och så skulle jag själv väntat lite med liggkommando. Men överlag jättenöjd, och så fint hon håller fokus, bara halvsekundsnabba blicksläpp trots allt stök runtomkring 🙂 .

140324,10

Rutan blev en fullträff, men var väldigt nära noll 😉 . När hon kom in i rutan var jag NÄSTAN säker på att hon var innanför även om hon var djupt in i rutan, så jag bestämde mig för att lägga henne för att inte börja krångla med henne när hon skött sig så bra. Och jag hade faktiskt sådana falkögon som jag trodde, för hon var innanför och detta gav oss fullpott på poängen 😀 !

140324,11

Hopp apport blev lite bra och lite kass 😉 . Fint gripande av ny metall men trav in (galopp sista innan hindret). För svagt befäst för att fungera i denna miljön helt enkelt, mer maracas åt metallen! Men en fin ingång med apporten blev det, alltid nått 🙂 !

140324,13

Vittringen var svår, jag tror att det bara var en enda hund som grep rätt pinne direkt när de kom på den och många som gick både två och tre gånger över. Lyxa hade lite svårt i sorteringen, därför är jag extra nöjd att hon både kom med rätt pinne OCH i galopp (slögalopp, men ändå galopp 😉 ) efter den långa sorteringen. På rätt väg med träningen här, härligt!

I dagens sista moment dirigeringsapportering så märkte jag att hon var lite trött. Lite dålig fart till kon och slarvigt gripande (återigen på tävling, gripträning åkte högt upp på listan 😉 ). Men jag är SÅ nöjd att hon ändå väljer att galoppera ut!

140324,14

Poängraden såg ut såhär:

140324,6

Jag är otroligt nöjd med vår rankingdebut, hade vi fått poäng på fjärren också så hade det blivit finfina poäng och en bra placering 🙂 !Och sen mellan alla moment, transporterna kändes SÅ fina! Hon är i stort sett totalt fokuserad på mig, följsam vid sidan och så himla glad och peppig. Hon tar muntligt och fysiskt beröm superbra och blir jätteglad, men samlar snabbt ihop sig för att gå vidare till nästa moment. Och återigen, hon var så GLAD och vi hade så KUL inne på planen!! Toppen-Lyxa!

Efter denna härliga upplevelse så förtjänade vi verkligen att fira 😉

140324,5

Stort tack till arrangörerna och till alla medtävlande som gjorde det till en häftig och rolig upplevelse! Alltid lika kul att byta ett par ord vid sidan av planen och att få se alla fantastiska ekipage, grattis till alla fina utföranden 😀 !

Och ett extra tack till min fantastiska ”fanclub” som peppat, hejat, stöttat och gratulerat både före och efter (och även under tävlingsprogrammet på livechatten 😉 ) vår tävling! Jag blir så glad över alla ni underbara människor, TACK ❤  !!

16 reaktioner på ”Rankingdebuten gjord…

  • Ja lite surt var det med fjärren så här i efterhand 😉 ! Men ack så nöjd är jag ändå! Och jag kom ihåg att andas 😉 !

   Tack och grattis till er supersnygga runda!

 1. En liten fråga ang. apportbock, vilken storlek började du träna med? Skulle köpa träapport idag men vette fan vilken storlek, vet ju att man inte ska köpa för liten för då blir det svårt med tyngre. Men hur tänker du kring det?:)

  • Jag tror det varierar väldigt från hund till hund, men jag tänker så att jag vill variera så mycket som möjligt med storlekarna. Även om det är standardiserade mått på dem och SKA vara så på tävling, så kan det ibland hända att de är lite annorlunda och tyngre/lättare än man är van vid.

   Eller så gör man som jag, råka välja liten metallapport på en tävling, och får kasta en apport i papillon-storlek över hindret ;)! Då är det bra om hundarna är vana vid olika varianter :).

   Jag ska köpa på mig de lite tyngre träapporter (650 g eller t.o.m 1000 g) nu för att se om de kan hjälpa upp våra dirigeringsapporteringskripanden, har annars mest kört på 400 g :).

   Så rådet blir väl: Testa och se 😉 !

   • Tack, köpte en 600 g för att det är lite tyngre grejer vi behöver jobba på. Sen så får ja köpa lättare sen möjligtvis!:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s