Kort och koncist i Lerum

Igår möttes jag och Jonna upp för en kortträning på bara runt 1.5 timmar. Men under den tiden hade vi dagsljus nästan hela tiden, helt underbart 😀 !

Min första tanke med Lyxa var att kolla om det slarviga apportgripandet som skedde på tävlingen var förknippat med momentet i länk eller om det var tävlingssituationen/underlaget/ren slump, då hon alltid har finfina gripanden när vi tränar momentet separat. Länkade därför i all enkelhet lkl2 fotgående – ställande – slät inkallning – läggande – dirigeringsapportering.

Träning i Lerum 263

Lyxa skötte sig bra, utförde momenten fint och hon tog i en växel till i pepp och attityd (som alltid när det är utomhusträning, vi är helt enkelt bäst utomhus 🙂 ) och gjorde en superfin dirigeringsapportering med snyggt gripande, TROTS att jag mitt enfaldiga pucko från konen kommenderade ”höger” istället för ”apport” som jag ALLTID annars säger. Hjärnsläpp big time 😉 !

Så det troliga är alltså att det har med tävlingssituation/underlag att göra. Så första planen är att nu kommer jag gå tillbaka till ett par grunder för att säkra upp lite mer, med huvudfokus på gripa-snabbt-och-säkert-övningar vid dirigering (men även från andra vinklar, avstånd osv) med ex:

  • Leksaker
  • Vittringsapporter/naturapporter
  • Tyngre apporter (ska köpa hem 600g apporter för att ha att variera med)
  • Små, lätta apporter
  • Metallapporter

Allt för att hon ska generalisera gripandet oavsett vad som ligger där :).

Sen fick vi hjälp med vår rakriktning i fotgåendet. Vi fick avdrag på tävlingen med kommentaren ”parallellitet”, detta för att Lyxa (troligtvis, jag har ju ingen film på fotgåendet) plogade lite. Allra smartaste Jonna såg direkt var felet låg, i belöningsplaceringen. Jag har ett tag belönat från höger hand bakom ryggen för att få Lyxa att gå tillbaka lite i position, vilket har gjort att hennes förväntan låg ditåt och drog in hennes huvud mot mig och rumpan ut. Med hjälp av lite öppna/sluta och klickhjälp från Jonna som gick bakom, samt en ändrad belöningsplacering (från vänster hand, utanför huvudet på Lyxa) fick vi snabbt tillbaka rakheten och fick bort att Lyxa gick på lite dubbla spår. Så nu har jag fotgåendeträningsförbud ett tag om jag inte har någon som kan gå bakom och klicka för rakhet!

Vi körde även system i vittringen. Nu är farten (ta i trä!) alltid fin BÅDE ut till pinnarna och in till mig (igår var det SKITBRA fart bägge sträckorna alla tre vittringarna 😀 ), så nu behöver jag inte fokusera lika mycket på detta, utan bara stärka upp det med ojämna mellanrum. Så nu börjar planen att få Lyxa att varje gång gå in från vänster och söka höger vid rad, och motsols vid cirkel. Kommer även fortsätta med grip-rätt-vid-första-träff och hoppas att vi kan få till även detta snyggt.

Det sista började jag lägga nytt kommando på fjärrskiftet stå-ligg. Jag har ju använt samma kommando (”lägg”) på både sitt-ligg och stå-ligg, men nu vill jag säkra upp förståelsen för rörelsen än mer för att inte råka få tassframflytt i stå-ligg. Fjärren blir vi nog f*n ALDRIG ”klara” med, men så länge som allt vi gör ger små framsteg, så är det ju iaf bra 😉 !

Saktagåendeträning i Lerum 083

 

2 reaktioner på ”Kort och koncist i Lerum

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s