U-N-D-E-R-B-A-R-T!!

Vaknade 06,50 av morgonsolen som strålade in genom sovrumsfönstret, och kl 07,30 såg det redan ut såhär:

140329,4

Vidöppen altandörr som välkomnar in vårsolen, vårluften och fågelkvittret, och låter hundarna springa ut och in som de vill. Det är SÅ UNDERBART med VÅR!!!!

Igår var en precis lika fantastisk dag, jag hade tagit ledigt från jobbet för att åka med på ett ärende, men när personen som skulle mötas fick ställa in, då blev det en heldag i Granvattnet istället 🙂 . Altan/trädgårdshäng i det strålande solskenet varvades med lite tvätt och disk, och vid lunch kom Malin och hennes hundar på besök. Mat och efterhörande kaffe med giffel intogs givetvis utomhus det med 🙂 !

140329,2

140329,1

140329,3

140329,7JA det är jag som står för den kreativa öppningen av den återförslutningsbara påsen… ;).

När Anderas kom hem från jobbet och kunde passa valpen så tog jag och de vuxna hundarna en timmeslång promenad, fortfarande i klart solsken 😀 ! Återigen, UNDERBART!

När vi kom hem igen så packade jag en liten väska till Homer med halsband, koppel och färskfoder, för han sa att han ville åka till mormor och morfar 😉 . Så jag tog med honom och Lyxa, åkte in till stan och lämnade Homer och svängde in på klubben på vägen hem och tränade lite med Lyxa.

Framåtsändandet gick riktigt bra! Jag började med några saktasträckor åt vardera håll för att stärka rakriktningen. Jag vet inte hur jag har lyckats, men jag har fått Lyxa att dra sig åt höger (överallt, har testat på flera ställen!) när hon går sin saktasträcka :P. Det är inte så det är över den tillåtna gränsen, men det stööör mig 😉 . Försöker bryta detta med att ett tag konsekvent belöna åt vänster, så hon får tillbaka rakriktningen ut i från mig. Körde även ett par utsändande mot grupp, och en sträcka med sändande – saktasträcka – inkallning som gick SÅ bra!! Jättefin avsaktning vid gruppen och bra tempo ut på saktasträckan.

Hopp metall gick jättebra, både med vanlig och nordisk. Fin fart ut, bra gripande, fin fart in. Belönade ibland direkt vid gripandet, ibland på galoppsträckan in. Körde under kvällen även grundläggande ”gripa snabbt”-övningar, där jag la/kastade apporten (både trä och metall) på olika långt avstånd och hetsade Lyxa innan jag skickade henne på den. Det blev MYCKET bättre och snärtigare gripanden av detta, ME LIKE! Hon riktigt klippte apporten med ett järngrepp och vände upp med den 😀 !

Jag punktmarkerade ställandet i inkallning genom att skicka henne runt de stora konerna och kommendera stå på olika punkter. Jag har varit lite dålig ett tag med att belöna ställandena (som Lyxa har asfina vanligtvis) så det har blivit lite mer lojt under utförandet med nått litet steg. Men igår fick vi till riktigt saftiga ställanden som var mer tvärnitar 🙂 .

Vi hann även med att kolla på skallet och krypet. Skallet var ett tag sen vi tränade, och nån omgång hade hon lite svårt att fortsätta skälla över 10 skall utan slutade någonstans där. Men bra stadga i backen utan överdrivet studs och rotation, och jag tror inte att det ska vara svårt att få henne att skälla upp sig mot 20 skall som hon gjorde i höstas :). Bra tystnad på kommando och återstart på kommando också.

Krypet kändes superbra, Lyxa har ju en asgrym teknik som jag inte behöver tänka särskilt mycket på att förbättra, så nu håller jag på och detaljpillar på lugn känsla, hålla position och inte krypa ur position. Tack vare att jag sen en period är konsekvent med att  belöna rätt ner längs mitt ben (och inte en bit framför som jag varit dum nog att göra, klart hon kryper fram om belöningen är där framme 😛 ) så blir det jobbigare för Lyxa att ta belöningen om hon kryper för långt fram. Och hon är inte dummare än att hon gör det lätt för sig 😉 . Har här även jobbat med att hon INTE ska möta upp belöningen så hon riskerar att få luftiga armbågar, utan hon måste ligga tungt och stilla under hela tiden som jag för ner handen till belöningspositionen för att få tillåtelse att ta belöningen.

Innan jag svängde in till klubben var jag och hämtade ett paket från Jami (beställde i förrgår, fick paketet igår. ÄLSKAR snabb leverans 😀 !). Det innehöll vittringsapporter, 3 st 600g apporter till Lyxa, koner, pipleksak, och så en uppdatering av lydnadsmaterial till Boss, som ju är storlek mindre… 😉 .

140329,6

Så nu är vi nog fit for fight att träna ända upp till eliten jag och Boss 🙂 !

Och när vi ändå pratar om att spendera pengar, när lönen kom skickade jag iväg ”några” anmälningar till elitspår…

140328,1

Risken att bli bortlottad gör att jag känner mig ”tvungen” att anmäla till 3-4 spår om dagen  för att ha en större chans att komma med någonstans. Man får ju dock vara beredd på chansen att man kan ha ”tur” nog att komma med på alla spår, och då är det ju bara att kyssa pengarna adjö…. Men what to do liksom, jag vill ju ut och tävla! Håll gärna tummarna för att vi kommer med på ett spår per dag, tack 😉 !

Med allt tryck som är på elitspåren och all risk för bortlottning, så har jag börjat se mig om efter fler alternativ. Så nu har jag raggat upp en villig (tror jag 😉 ? ) hjälpförare i min faster Ann-Sofie, så nu under våren/sommaren ska vi börja träna lite mer rapport med förhoppning om lägrestart i höst🙂 . Har fått en present av syrran till detta, klart att Lyxa måste ligga ståndsmässigt på stationerna ;):

140329,5

 

 

2 reaktioner på ”U-N-D-E-R-B-A-R-T!!

    • Ja, det är fantastiskt häftigt och roligt med rapport! Lyxa älskar det, nu ska jag bara våga skicka ut henne på kilometerlånga sträckor ensam i skogen… 😉 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s