Avslutning valpagility

Igår var det avslutning för vår valpagilitykurs, och jag kunde nog inte vara mer nöjd med kursen 🙂 !

140404,1Boss vilar sig i form på vägen ner till Göteborg

 

Elin är en grymt peppig, logisk och fartig agilitycoach med många bra tips, tankar och ett öga för vad man ska göra för att få det bättre. Hon är även en fantastisk agilityförare, vilket ni bl.a kan se här där hon blir uttagen att representera Sverige i WAO (World Agility Open) i Italien senare i år:

 

Jag trivs något enormt med henne som instruktör, så därför bokade jag igår två kurser till för henne  😉 . Boss ska få gå steg 2 på valpagilityn, och Lyxa ska (ÄNTLIGEN enligt henne!!) få gå en handlingskurs igen. Kommer bli suveräna torsdagar framöver eftersom kurserna går efter varandra 😀 !

140404,2Boss har blivit helt grym på att frivilligt gå in och lägga sig i buren och vänta/vila. När dörren är öppen, stängs den och man lämnar honom så kommer yl-vargen i honom fram 😉 .

 

På avslutningen igår så fick vi påbörja slalom (2×2 metoden, söka ingång på en port), fokus framåt (hinder sen sväng till tunnel) och följalek (markera ett hinder och hunden ska kunna ta det trots att jag rör mig ifrån hindret). Och på slutet fick vi köra en liten bana 🙂 .

 

Återigen så inser jag hur mycket jag behöver lära min hund vad ”sitt” och framförallt ”sitt kvar” betyder…. ;). Men duktig liten Boss!

 

När vi kom hem sen så släpade vi ut lite ris ur vår skogsdunge som Andreas gått med röjsåg i. Bara en bråkdel som kommit ut, och redan är högen maffig! Kommer bli mycket eldande för att få bort den sen… 😛

140404,3

 

I eftermiddag styr jag och Lyxa kosan sydväst, då vi ska iväg mot Kalmar för en träningshelg hos Liza och lydnad/brukslydnadskurs för ett gäng käcka aussies med medhängande förare, de allra flesta från Tillyhills Kennel 🙂 !

Allra bästa Liza har även utlovat fullservice på hennes lyxhotell Casa de Liza, och redan idag kommer det ligga ett spår serverat till mig och Lyxa när vi kommer fram!  Vilken helg det ska bli 😀 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s