Lydnadsdagar hos Lillemor

Torsdag och fredag har jag och Jonna varit uppe i Värmland och tränat lydnad för Lillemor Edström . Det har varit suveräna dagar, och det har varit så kul att träna för Lillemor! Med hennes gedigna erfarenhet både som tävlande på riktigt hög nivå och som duktig och detaljsynande domare var det suveränt att få lägga två heldagar på att skärskådas med hennes tankar från ”bägge sidor” av tävlingsplanen. Att hon förutom att vara helt grym också är så ödmjuk, omtänksam och bara rätt och slätt göllig gör det hela ännu bättre 😀 !

Extra kul var också att detta var första roadtripen som Boss hängt med på, och jag kunde inte vara mer nöjd med grabben! Minglade fint och var superduktig på att ligga i sin bur och vänta (sova, mycket sovande blev det med så mycket intryck för en liten valphjärna 😉 ) och tyckte livet var allmänt toppen! Och Zolo var en KUL kompis sa Boss (efter att han fått veta att det faktiskt var Boss som bestämde… enl Boss då 😉 )

140412,10

140412,8

140412,4

140412,5

2014-04-10 Träning för Lillemor Edström 087

Efter en natt på vandrarhemmet så började vi med en träningstävling för att se vad utgångsläget var för dessa dagar. Så här såg det ut för mig och Lyxa:

 

Helhetsmässigt blev jag nöjd, och det gav bra information om vilka detaljer vi behövde lägga krut på under dessa dagar 🙂 . Och det var SÅ lyxigt att vara iväg bara två ekipage så vi inte behövde gå efter klocka för att vara milimeterrättvisa, utan vi körde på så länge det kändes bra, och kunde pausa när vi ville och även lägga massa tid på att bara prata och diskutera vad vi gjorde, varför och vad det gav för resultat. TOPPEN!

2014-04-10 Träning för Lillemor Edström 051

 

Lyxa och jag har fått hjälp med förbättringsplaner på en massa detaljer som kommer att förbättra vår (faktiskt redan goda) helhet! Ett litet axplock:

  • Snabb vändning efter apportgripande i dirigeringsapporteringen
  • Höja värdet på metallapporten
  • Direkt gripande av egen vittringspinne
  • Tryck ut till kon och snärtigare ställande vid kon

2014-04-10 Träning för Lillemor Edström 061

2014-04-10 Träning för Lillemor Edström 071

 

  • Raka skiften i zätat
  • Kastteknik med metallen
  • Stärka upp sittande i grupp och sfinxplatsliggningen
  • Komma ifrån den slentrianmässiga slaskgodisbelöningen

2014-04-10 Träning för Lillemor Edström 065

2014-04-10 Träning för Lillemor Edström 074

2014-04-10 Träning för Lillemor Edström 046

 

Och så den allra största kicken vi fick, hjälp att förbättra vårt fotgående och då framförallt våra sättanden! Lyxa har en tendens att överrotera så hon hamnar snett in bakom mig (mer eller mindre), men genom korta, klara direktiv från Lillemor fick vi till spikraka, snygga sättanden i stort sett i varje halt 😀 ! Helt fantastiskt vad det kan göra mycket bara jag själv är rak i kroppen och tydlig i vad som ska göras! Lägg till detta att gå Sankta Lucia i saktamarschen och inte ha höga knälyft i språngmarschen, så har vi ett vinnande koncept 😉 !

Fredagen började vi med ett fotgåendepass, och det var så LÖJLIGT bra att jag bara fånlog hela dagen 😀 ! Och som grädde på moset hade vårt jobb med raka sättanden smittat av sig, så när jag skulle visa upp en ingång med apport (de tenderar också att bli överroterade) så satte Lyxa en ögontårande rak ingång! Skönheten ligger i detaljerna, eller vad man brukar säga 😉 !

 

Detta är en extremt förkortad version av våra GODA dagar i Värmland, men jag kan ju avsluta med att säga återigen hur grymt nöjd jag är och hur fantastiskt kul vi hade det! Jag och Jonna ”krävde” att få komma tillbaka i höst igen, då förhoppningsvis med nya problem att kunna tackla, stöta och blöta 😉 !

 

Tack Lillemor och Jonna för fantastiskt trevliga, produktiva och lärorika dagar, och tack till mina fantastiska och duktiga hundar som är så lätta att ha att göra med och så roliga att åka på äventyr med ❤ !

140412

 

2 reaktioner på ”Lydnadsdagar hos Lillemor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s