Lydnadstävling Vara-Grästorp

I morse drog jag och Lyxa iväg till Vara-Grästorp BK för årets första utomhustävling! Den gick inte helt som den skulle, om man så säger 😉 . Började med en fet nolla på sitt i grupp för att hon la sig och en fin 10 på platsliggning, och sen svajade det runt lite bland betygen.

140412,1

 

Vissa fel kände jag igen sen gammalt, vissa var helt nya!  Troligtvis en kombination av två heldagar med träning för Lillemor Edström i ryggen med medföljande övernattning på vandrarhem (blogginlägg om detta kommer snart!), första utomhustävlingen för säsongen, och mycket blåst i öronen som satte sina spår i utförandet hos både mig och Lyxa. Men mycket fint fick vi med oss också 🙂 .

 

 Fria följet kändes helt OK, jag försökte jobba så som vi pratat om under våra träningsdagar och höll mig NÄSTAN helt till planen. Jag tänkte dock nog lite för mycket på hur jag skulle föra mig själv, för jag svängde åt fel håll 3-4 gånger när TL kommenderade oss 😛 ! Det bästa var nog att vi hade HELT tysta vändningar på stället, inte ens tunga andetag där! Det har hjälpt nått otroligt att köra vändningarna helt utan kommando 🙂 . 8,5 poäng.

Zätat är inte mycket att orda om, jag är helnöjd 🙂 . Jag kände att jag fick till mitt gående bra, och Lyxa gjorde snygga och raka skiften. 10 poäng.

I inkallningen kom det första felet som förvånade mig, när Lyxa nästan direkt sätter sig upp när jag lämnar henne! Det hade jag inte förväntat mig 😉 !! I övrigt är jag rätt nöjd med momentet, farten är fin på alla sträckor, skiftena är rätt bra och avslutet är helt OK! 8 poäng.

Rutan fick ett SÅ fint konskick så jag var jättenöjd där! Nöjd med att hon kom rakt in i och hittade rutan (såg att hon slängde ett snabbt öga på en kon. Bra att hon står på kommandot (även om jag hade önskat att jag hade is i magen och väntade typ en sek till innan jag la henne!). Och sen kom överraskning nr 2, när hon tenderar till tjuvstart från rutan! Det stod inte heller på min lista över saker jag hade tänkt mig skulle kunna hända 😉 . Men det blåste VÄLDIGT mycket just under rutan, så jag tar det just nu som att Lyxa bara helt enkelt hörde fel och trodde att TL var jag. Hon kom ju iaf på sig själv att det var fel och stannade kvar, alltid nått 😉 . 7 poäng.

Dirigeringsapportering får jag nog säga att vi har ett problem i! På träning = 100% bra gripanden. På tävling = 100% SLARVgripanden! Då spelar det ju ingen roll att jag är nöjd med både konskick och dirigering liksom 😉 . Och jag tycker att det är så svårt med problem som bara uppdagas på tävling, men jag har både en plan A och en plan B hur jag ska försöka få bort detta… Får hoppas att nån av dem hjälper 😉 . 8 poäng.

Hopp metall var precis som vanligt. Men fin ingång, det gillar jag! 9 poäng.

Vittringen blev bara konstig 😛 ! Spotta ut pinnen på min fot? Men gillar att hon kom med rätt pinne och i galopp 🙂 .

Fjärren kändes till hälften SUPER! Jättenöjd med uppsitt, ställande och stillheten med baktassarna i läggandet! Dock är det ju dumt att hon flyttar fram framtassarna så i nedläggandet, för även om hon tänker halvrätt i uppställandet (flyttar bak en framtass) så blir det ändå en för svår position för henne att göra ett av sina riktigt fina bakåtsitt. Men sista nerläggandet var också fint!

Men sen kommer något som jag börja misstänka har blivit ett medhängande problem…. ända sen talanglägret och min överexalterade glädje över hennes vittring (som var innan fjärren) så har vi fått ljud när jag går tillbaka till henne i fjärren! Inte alltid, inte särskilt högt eller mycket, men ett gnäll/gny kan undslippa henne. Domaren idag kommenterade det med ”mumlar”, och det kan nog vara en rätt bra beskrivning av det 😉 . Men jag gillar det INTE och måste lägga det i minnesbanken och se till att det inte eskalerar utan istället försvinner!

 

Allt som allt hamnade vi på 229,5 poäng, ett 2:a pris och en 6:e placering av 8 startande. Jonna och Zolo tävlade också, tog en 2:a placering och var i det stora hela GRYMMA (10 på bägge gruppmomenten, zätat, rutan, hopp apport OCH vittring 😀 !) men föll lite på att Zolo tyckte att mittenapporten var fin och att han ville till sin mami så snabbt på inkallningen att han tyckte att det var onödigt att lägga sig 😉 .

Men trots poängmissar och konstigheter, så har vi ändå VÄRLDENS bästa träningskompisar ❤ !

140412,3

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s