Genrep brukslydnad

Idag och igår har jag och Lyxa fått hjälp av bästa Jonna att köra igenom och belöna upp moment och delmoment i brukset. På lördag är det årsdebut i elitspåret (delad tävling, på lördag lydnaden och på söndag specialen) så vi fick ta och damma av oss lite. Vi har inte tävlat bruks sen i september, och (tyvärr) är brukslydnadspassen rätt så lätträknade under den perioden…. men hej och hå vi tror det går ändå 😉 !

140417,3Asglad, peppig och pisseblöt Lyxa efter dagens pass i spöregn 🙂 

Lite sammanfattat om momenten så som de var både igår och idag:

Fria följet är ju som det är, något lättare än elitlydnadens men ändå krävande. Här kommer vi bara köra på och hoppas att vi gör det på den bättre delen av vår skala 🙂 .

Inkallningen är egentligen SÅ fin, men vi har ett problem med 75 m inkallningen: Lyxa kommer ibland upp i så hög fart och vill så gärna stanna snabbt, så när mitt stannakommando kommer så tvärnitar hon så mycket att hon trycker sig själv tillbaka i sittande ställning 😛 ! Försöker quick-fixa detta med ett lugnare och lite långsammare stannakommando. Annars är momentet i sig grymt!

Framåtsändandet har utvecklats bra! Både igår och idag har Lyxa visat fin förståelse för brytpunkt nära gruppen. Saktasträckan är lite för snabb men hon rusar iaf inte iväg i sin allra snabbaste längda trav. Och inkallningarna är ofta fina. Känns poängmässigt iaf!

Krypet är rätt fint. Idag blev hon lite, lite lätt då det var allra första gången på typ…. ett år (?) som hon fick krypa i fuktigt/blött gräs och gegga. Men det peppade vi upp rätt snabbt när hon fick kräla på det allra geggigaste stället 😉 .

Skallet har vi en liten glitch i första omgången; efter ca 7 skall så kommer hon av sig och kan tystna. Det låter som att hon någonstans där sätter saliv i halsen och typ gurglar till 😛 . Andra sekvensen efter tystnaden (och tystnaden i sig) är jättefin (dock kan hon som ni kan se på filmen bli ”något lätt” 😉 ). Har både igår och idag peppat upp många skall både i front och i utgångsposition.

Metallapport och tungapport har vi bara peppat, jublat och byggt värde för. Konkurrensapportering har vi också kört. Hoppas på att det sitter fint i helgen!

Hoppet strulade lite igår, men efter en korrigering av höjden (95 cm är inte korrekt 😉 ) så gjorde hon det lika bra som hon brukar. Allra gulligast var omgången då hon hoppade ut, tog ett par galoppsteg och sen satte sig ner…. med ryggen emot mig 😉 ! Hoppas på att detta ska sitta som vanligt, alltså 10-10.

Stegen fick vi detaljpilla lite på då hon hoppade över en pinne på uppfarten flera gånger. Sista gångerna gick hon sakta och fint på alla pinnar, så det hoppas jag att hon gör på lördag med. Det är SÅ onödiga poängneddrag!!

Film på lite av det vi gjorde igår och idag:

 

Sen måste jag berätta lite om alla Boss fina framsteg!

Igår: Första gången på brukshundsklubb. Där fick han träna på att ligga lugnt vid sidan av planen i sin bur när vi tränade andra hundar, träna på kamplek med störning av skalltränande rottis, fotgåendelekar med störning av tränande rottis, sitt och ligg på fuktigt underlag och inkallningsträning från löslek på en åker med träningskompisarna.  SÅ duktig ❤ !

140417,1

140417,2

 

Idag har han dels legat helt avslappnat på rygg i knät på mig och lugnt låtit mig klippa klorna. Förut har detta varit ett tvåmansjobb för att slippa bli sönderbiten helt och hållet 😉 !

Och så har han även fattat grejen med att komma tillbaka med kastade leksaker 😀 ! Idag kunde jag slänga iväg leksaken ca 5-6 m (inomhus) och skicka honom på den, och han sprang ut, grep den och sen RUSADE tillbaka och tryckte den i handen på mig så vi skulle leka mer 😀 ! Superduper-Boss, detta är en GRYM förkunskap till apporteringsträning 🙂 !

4 reaktioner på ”Genrep brukslydnad

    • Tack!

      Jag lämnar dem vidare till min syster som är ”mellanhand”, så jag vet tyvärr inte var det är :). Ett pyttelitet företag i Alingsås vet jag att det är iaf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s