Kungaäggets elitspår – dag 1

Idag körde vi första dagen på Kungälv BKs delade brukstävling Kungaägget 🙂 . En härlig stortävling där de körde skyddet igår, sök idag plus elitspåret idag och i morgon. 32 spår hade de skakat fram (dock några strykningar så sammanlagt blev det 27 st), imponerande att dra runt en sån jättemakapär till tävling! Och att vädret blev fantastiskt, det är inte illa det heller 😉 .

Jag och Lyxa gick upp vid 5.30 i morse (fööööör tidigt sa Lyxa som var nöjd över att sova i bilen på vägen ner till Kungälv 😉 ) och var i rätt bra tid nere till samlingen klockan 7. Där möttes vi av infon att jag missuppfattat/läst på gammalt PM, så det skulle delas upp i två grupper där grupp A skulle spåra och köra upplet, och grupp B upplet och sen lydnad. Tur att jag hade bilen packad med specialmomentsprylarna ändå 😉 .

Efter lottning (där jag och Lyxa blev lottade som nr 15, alltså sist, i grupp A och därmed skulle börja med spåren) så åkte vi ut i skogen. Med oss hade vi BÄSTA supporten av Jonna och Zolo (den sistnämnde tyckte inte det var helt kul när han fick offra sig och klämma sig in i min lite mindre bilbur 😉 ) som hängde med oss hela dagen ❤ .

Vi hade det jättetrevligt, först på uppsamlingsplatsen där vi satt i morgondimman och pratade med alla medtävlande, och ute i skogen i det strålande vädret där vi pratade med vår trevliga spårläggare om allt möjligt. Runt 11.15 kom domarna, och det var dags att släppa på!

140419,4

 

Jag gjorde min nya, lugna ritual innan påsläpp, stod och andades lugnt och klappade Lyxa tills jag kände att hon var rätt avspänd. Ett stilla och tyst ”spåra” fick henne att gå lugnt och fint spikrakt ut i rutan. Väldigt avslappnat men alert vinklade hon av direkt när hon kom på spåret (som låg ca i mitten av rutan), jag gick långsamt efter och frågade i linan om hon verkligen var säker, och hon svarade ja så jag följde stillsamt efter. Jag gick en meter, fem meter, ännu längre…..

…. ”Bakspår! Tillbaka till rutan!”

CRAP 😛 !!!!

SÅ himla synd då det kändes så himla bra och hon tog upp spåret klockrent vid första träff på det!! Men men, det var bara att vända och släppa det mentalt. Ut ur rutan kom vi, och så rullade vi vidare i spåret.

Ett fint spår men med både myrmark, bergsbestigning och branta backar. Första pinnen in, andra, tredje…. och när Lyxa hoppade över en stock, dök ner i gräset och sen hoppade tillbaka igen med slutapporten i munnen (otroligt stolt över sig själv ❤ ) så räknade vi samman 7 stycken små pinnar och en stor slutapport, alltså ALLA pinnar hem 😀 ! Ca 27 minuter tog spåret och det var en ren njutning att agera dövikt i spårlinan och bara hänga på medan Lyxa löste biffen. BÄSTA!

140419,1

140419,5

Tillbaka till klubben för lunch, och sen drog uppletet igång för vår grupp klockan 13,30. Kungälv har ju en helt öppen ängsruta, där vinden ibland snurrade som tokig och ibland stod helt still. Detta kombinerat med vårens första högvärme gjorde det till en utmaning!

Jag och Lyxa gick ut som sista ekipag (alltså 26 hundar innan som varit inne och snurrat i rutan) och Lyxa jobbade på jättefint (trots att man märkte att hon de sista skicken var lite mattare än i början 😉 ) och hon fick in alla 4 föremål och belönades med 9-9 i betyg! YAY 😀 !!!

140419,2

 

En extremt god årsdebut i brukssammanhang 😀 ! Nu hoppas jag på att vi kan hålla ihop och visa en bra lydnad i morgon som kronan på verket! HÅLL TUMMARNA I MORGON!!

Tack till medtävlande och funktionärer som gjorde dag 1 så bra, och tack bästa Jonna och Zolo ❤ !

 

Och givetvis firade jag när jag kom hem…. 😉

140419,3

2 reaktioner på ”Kungaäggets elitspår – dag 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s