Framspååååååååååååår!!! Och just det, certpoäng också!

När klockan står ställd på 04,30, man vaknar ett par minuter innan det, drar ifrån gardinerna och ser att månen fortfarande lyser…. ja då kan jag både börja tänka hur galen man egentligen är som gör detta frivilligt, men också hur fantastiskt det är att ha hittat ett intresse som gör att jag VILL gå upp vid den okristliga tiden, koka en termos kaffe och köra 2 timmar med hund i bur och bilen full av packning. Det är ett underbart liv!

Och denna okristliga tid berodde givetvis på tävling idag igen 😉 ! Idag var det Mariestad som lockade med sitt elitspår, 14 ekipage möttes upp vid 7,30 för lottning. Jag drog startnummer 10, vilket innebar plats och lydnad först. Platsen gick finfint för alla hundar med 10:or rätt igenom. Känns alltid bra att börja med en fin plats 🙂 .

Vår lydnad kändes idag rätt vobblig, gissningsvis så är vi båda rätt möra i kropp och knopp av ovanan att tävla så många dagar i rad :). Vi fick dock några fina poäng (bl.a fotgående 9,25, inkallning 9,75), ett gäng helt OK poäng och som tur är så nollade vi inte framåtsändandet (som jag fick för mig 😛 ), men däremot 0-7 på tungapport (hon gjorde ingången och satte sig typ en meter framför mig 😉 ) som drog ner oss rätt rejält. Summa 251,5.

Sen drog vi ut i skogen till spåren. Det var rätt snårigt och mycket nedfallna/kapade grenar i upptagsrutan, och lite smågranar och annat. När domarna var på plats så ställde jag och Lyxa upp oss på anvisad plats, jag tog ett par sekunder och andades och klappade henne, stod still lite till som sa sen tyst ”spåra”.

Hon gick lugnt och sansat ut i rutan, och efter ca 5-7 meter fick hon tag i något och vinklade snett ut mot högra bakre hörnet. Jag lät linan löpa med lite tryck i, och när jag bara hade nån meter av den kvar så följde jag efter. Längre och längre ut i rutan och mot kanten av den. När jag närmade mig kanten blundande jag faktiskt, väntandes på att höra det FÖRHATLIGA ”Bakspår! Tillbaka till rutan!”…..

 

…. men det ropet kom aldrig!!!! FRAMSPÅR!!!! HURRAAAAA LYXA, ÄNTLIGEN framspår på tävling 😉 !!

Sen rullade det på i det väldigt omväxlande spåret (KUL!) med bland annat breda bäckövergångar (där jag på en trampade rätt ner så jag blev pisseblöt upp till knät, inte lika kul 😉 ), skogsmark, snår, ris djur/traktorstigar, granplantage och annat smått och gott. När Lyxa helt plötsligt fick fram slutapporten till mig kändes det som vi knappt börjat, det är verkligen en fröjd att spåra med henne 🙂 ! En liten pinne glömdes kvar i skogen, så 6+slut fick vi med oss hem.

Tillbaka till klubben där andra gruppen som spårat först körde klart sin lydnad, och sen lunch och väntan på upplet. Idag var det en skogsruta vi fick köra i. Vi fick in alla 4 föremål, men det gick mestadels i trav (hett och trött) så vi fick 8-8,5 där.

 

På prisutdelningen visade det sig att vår nolla på tungapport (eller nästan vilken som helst av småmissarna 😉 ) kostade oss ett släpcert då vi hamnade 18,5 poäng efter vinnaren. Men det räckte i alla fall till 570 poäng, certpoäng och en 4:e plats av 14 startande. Ett cert och ett certpoäng på samma helg (och årsdebuten på brukstävling), det är MER än godkänt i min bok 😀 !

Tyvärr åkte jag som ensam människa på tävlingen, så jag har inga foton eller film från idag att bjuda på! Men istället har jag fått flera superfina kort från lördag-söndag som jag gärna delar med mig av 😀 ! Fotona tagna av Ingrid Åkerström:

 

140421,1

140421,2

140421,3

140421,4

140421,5

140421,6

140421,7

140421,8

140421,9

140421,10

140421,11

 

140420,15

4 reaktioner på ”Framspååååååååååååår!!! Och just det, certpoäng också!

  1. Grymt bra av er att orka 3 dagar på raden !!! Och visst är det en liten obehagskänsla mellan skulderbladen när man går ut ur upptagsrutan 🙂

  2. Ja det var en spännande upplevelse att testa på långtävling! På slutet kroknade vi lite bägge två, men så är det ju tidigt på säsongen och årets första tävlingshelg. Med lite mer rutin i benen så tror jag inte att detta ska vara några större svårigheter.

    Och jaaaa, det är hemskt innan man kommit ut ur rutan ;)!!

    • Tack igen! Ja, det kändes riktigt häftigt att kunna gå ut och prestera bra alla dagar 🙂 ! Nu är det lite vila och ladda om som gäller 😉 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s