Championatchampagne och bra hundprodukter

Igår skulle Elin komma hit på en liten finfika med goda bakverk, seriöst skitsnack, planerande och allmän livsuppdatering. Det blev allt detta, men när Elin uppenbarade sig med en magnumflaska champagne så blev det även en champagnekavalkad för att fira Lyxas brukschampionat! ALLT blir alltid bättre med champagne 😀 !

140501,1

140501,2

 

Vi avhandlade bland annat framtida hundplaner, amningshysteriska barnmorskor, bristen av vaknätter, mätta och lätta barn i hundbur, vikten att hitta RÄTT partner att skaffa ett liv med (en som inte äter upp ens mat och inte behöver barnvakt själv är alltid en bra start), PT-Ingvar, nålstick från bittra människor, att klättra upp på berg och försöka pejla in människor mentalt istället för att se att de kommer gående på grusvägen, bortförklaringar istället för att krasst erkänna att nått faktiskt är rätt crap, lite husbilsdiarré och ett försök att ragga snygg hundkille (som tyvärr visade sig vara upptagen) till våra singelhundtjejkompisar.  En mycket trevlig kväll i god Y&B-anda! 

 

Idag har hittills varit en lugn men ändå rätt produktiv dag. Sovmorgon till 9, sen har jag har kört diskmaskin och tvättmaskin och hängt ut tvätt på torkställningen, vattnat blommor både ute och inne, klippt hundarnas klor och sitter nu på altanen i solgass och lä med en kopp kaffe.

140501,3

140501,4Boss har lärt sig att slappna av under kloklippningen nu, mycket smidigt 🙂 

Det är underbart att ha en HELT ledig dag, där jag inte har några tider att passa, inga platser jag måste vara på, inte några måsten att göra och – trots att det är så KUL – inte några extra adrenalinpåslag i form av tävlingsdagar (jag blir verkligen helt sliten efter en spännande tävlingsdag). Det är livskvalité att ha såna här dagar också!

 

Hundarna njuter för fulla muggar över att strosa runt i trädgården, leka med varandra (och Charlie Katt 😉 ), sola på altanen och tugga på sina nya favoriter; hjorthorn! Malin köpte med sig några till mig från en utställning, första dagen verkade hundarna tycka ”vad f*n är det där?!”, men nu tuggar och gnager de glatt på hornen och tycker de är super! De har en helt annan hållbarhet än vanliga hundben, alla mina hundar turas om att tugga på benen och än så länge syns det inte ens att de gnagt på dem! Super 🙂 .

140501,5

140501,6

140501,7

140501,8

 

 

En annan toppengrej som jag måste sprida lite fina ord om är laxolja 🙂 ! Min och Lyxas fysioterapeut Susanne på ProBonoK9 skickade förra gången vi var där med oss laxolja hem då hon tyckte att Lyxas päls behövde det 😉 . Lyxa är nu mitt uppe i den allra grövsta fällningsperioden (där hon alltid börjar se ut som en skabbräv 😉 ) och nu består den lilla päls hon har kvar nästan enbart av täckhår. Men till skillnad från föregående fällningar så känns pälsen inte alls så sträv, torr och ”fnasig” nu, utan känns mjuk och är glansig fortfarande! Känns som att laxoljan VERKLIGEN gör sitt jobb, tack för det Susanne 🙂 ! Nu kan Lyxa iaf vara mjuk och glansig trots att hon går in i sin naken/sportaussie-period 😉 !

 

En reaktion på ”Championatchampagne och bra hundprodukter

  1. Laxolja är toppen för pälsen och tassarna. Men det märke som jag köpte senast gjorde att hundarna efter en vecka luktade fisk, inte kul. Men tack för tipset om hjorthorn. Det ska jag beställa. Känns inte kul att ge dem vanliga tuggben efter allt man läst i tidningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s