Genomkörare på ProBonoK9

Idag fick Lyxa sig en genomgång igen hos ProBonoK9. Som vanligt var hon fin rätt igenom hela kroppen, det är alltid lika gott att höra att jag håller min hund i fysiskt trim 🙂 !

140509,2 140509,3 140509,5 140509,1

Med en ”mer än OK”-stämpel på Lyxas stjärt så dividerade vi lite om träningsupplägg. Susanne tycker att jag gör ett gott jobb med att hålla Lyxa allroundtränad, men då vi ska trappa upp lite mer rapport – och agilityträning så åkte vi därifrån med rekommendationen att fortsätta precis som vanligt ( då det gett ett strålande resultat hittills) , men även lägga in lite cavaletti på raka och böjda spår i både skritt och trav, för att Lyxa helt ska arbeta igenom hela kroppen med höga och långa benlyft.

Med oss hem fick vi även ett tillskott i förebyggande syfte inför upptrappning av träning!

140509,6

 

Från förpackningens info:

”ReDog® Max Performance tabletter är ett naturligt kosttillskott för hund bestående av frystorkat koncentrat från grönläppad mussla som är tillsatt med L-Karnitin och L-Arginin.

Tabletterna passar att använda till hårt arbetande hundar där man önskar få fram en stark och uthållig muskulatur. ReDog® Max Performance kan även ge en skyddande effekt och verka förebyggande mot ledslitage då tabletterna innehåller glukosaminer och essentiella fettsyrorna omega-3 och -6.

Kombinationen av ett bra foder tillsammans med ReDog® Max Performance ökar garantin för en optimal energiförsörjning till aktiva hundar med ett stort energibehov.”

Jag har väldigt många hundträningsvänner som talat sig varma över grönläppad mussla, både i förebyggande syfte och i rehab, så det ska bli intressant att testa och se om man ser ännu lite förbättring 🙂 . Laxoljan vi fick med oss på vår förra session hos Susanne har verkligen gett resultat, även nu under fällning har Lyxas päls en helt annan lyster och mjukhet 🙂 . Kul med saker som gör det bättre!

Nu blir det nog snart att gå och lägga sig, i morgon ringer väckarklockan 04,30 för avfärd mot Jönköping! Andreas och Smalis ska tävla agility (4 lopp), första banvandring är 07,10 och tävlingen beräknas vara slut 19,45. Det blir en heldag med hela familjen då vi ska ha med alla hundar, så nu är bilen fullpackad med tält, burar och allehanda grejer som vi kan behöva. Hoppas på lagom bra väder, då blir det en mysig heldag 🙂 !

smalhopp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s