Viltspårstorsdag

Vad passar bättre i spöregn än att spåra med 6 hundar 😉 ? Igår åkte Malin i förväg, medan jag och Sara jobbade, och traskade ut ett gäng viltspår till våra snusrar. Ska bli ett stående inlägg med dessa spårträningsdater, väldigt kul!

Bitzi, Penny, Barney, Smalis och Knott fick spåra (Knotts första viltspår ever) och tyckte det var superkul i skogen. Lite snitselbrist gav lite extra svårigheter, så nu har jag beställt hem 100 m vinylsnöre (neonrosa och neonorange 😉 ) så nu ska skapas hållbara och snygga snitslar i överflöd!

Några mobilbilder:

140509,2 140509,3 140509,4 140509,5 140509,6 140509,7 140509,8  140509,10 140509,11 140509,12 140509,13

Knott med sin allra första klöv, som hon tyckte var asball och kampade med som en tok 😉 .

 

Efter att snusrarna var klara fick Lyxa ett spår som Andreas gått ut. Jag mitt as gjorde samma misstag som på tävlingen i Mariestad; litade inte på att hon gick rätt så jag tog av henne från spåret (precis i början av det också, innan några pinnar ens kommit). Efter att Andreas gått med ut för att peka, så visade det sig GIVETVIS att Lyxa hade rätt och precis där jag tog av henne vek spåret upp åt vänster i skogen och där bakom ett nedfallet träd låg första pinnen. Ibland hatar jag mig själv…. 😛 . Tur då att jag har typ världens bästa spårhund (inte nått partisk 😉 ) som trots min idioti startar om spåret och i spöregn och katastrofsnårigt spår (Andreas berättade sen att han tänkt ”fy fan vilken jobbig terräng, men bra att Mia kommer tycka att det är ännu jobbigare” Kärlek 😉 ) plockade med sig alla pinnar hem. Super-Lyxa!

140509,1

 

Efter 6 spår i spöregn var det gott att komma in till kaffe och fika! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s