Y&B i Lerum

Började färden mot träningen med kaxiga tillrop från mig och Elin:

140511,1

 

Och det blev en tung och god träning i spöregnet i Lerum!

Lyxa fick en rejäl genomkörare av olika angreppsvinklar på metallapporten. Hon fick både gripa hastigt på kort avstånd, göra låååång (ca 80 m) apportering, köra ”upplet” med metallapport (gömd av Elin i en dunge), hetsad ”budföring” med apport och även okonstlad hoppapport med pepp på fart. Alla metoder gav bra resultat och framförallt det jag söker: Bra känsla hos Lyxa i att gripa och springa fort med metallapporten. Det var idel fina grepp och bra galopp, det gillar jag 🙂 .

Vi körde ett fotgående med långa raksträckor, ignorerande av TL, och tyst förare. Lyxa skötte sitt jobb super, jag var helt OK men hetsade mig igenom vänster – och högersvängar. Halter jobbade jag bra i dock!

Vi kollade av fjärren på kort och långt avstånd. Fina, glada skiften oavsett avstånd (ett tramp men utan förflyttning på vänster baktass i stå-sitt på långt avstånd). Nu ska jag bara se till att göra det jag sagt åt mig själv att göra, byta kommando på stå-ligg och se om det underlättar baktass-stadgan i tävlingssammanhang.

Sen började vi ominlärning på ingång med tungapport. Lyxa har ju vänsteringång på alla apporteringar, men jag märker att hon tycker att det är tungt att göra den ingången med 4 fuckin’ kilo i munnen, och Elin levererade också den analysen att det kan vara det som gör att farten tillbaka blir sämre, för att Lyxa redan vid gripandet tänker på ingången och hur jobbig den är. Så nu ska jag för första gången i mitt liv träna in en IPO-ingång (hunden kommer med apporten, sätter sig väldigt nära framför föraren men utan att nudda densamme, föraren tar apporten och kommenderar sen in hunden till sidan) specifikt för tungapporten. Ska bli spännande och säkert knixigt här och där, men allt för att underlätta för Lyxa 🙂 .

 

Det blev goda pass med Vilja, Lyxa och Hippie, men när regnet tilltog mer och mer så valde vi att avsluta efter 2 timmar. Vi var nöjda och glada och det var Elin-avkomman Ellie med, sovandes under lilla bruksstegen med en bakduk och min regnjacka som skydd. Den där lilla kommer verkligen impregneras med hundträning 😉 !

140511,2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s