Y&B på Savannen

Idag var det inbokat Y&B-träning tillsammans med Elin, och idag fick Boss för första gången hänga med på denna träning 🙂 .

140518,1

 

Jag blev så HIMLA nöjd med Boss idag (som om det skulle vara ovanligt 😉 )! Vi var inne på Savannen, ett grönområde i Alingsås med en skatepark på ena sidan och bilväg/promenadstråk på andra, och Boss jobbade på jättebra trots att det är första gången han tränade i sån störning 🙂 .

Vi körde ett par pass med baklängesmarsch inför fotgåendet, där Boss fick jobba både i koppel och helt lös. Det blev också några omgångar med sitt& ligg och stanna kvar, och ur det så körde jag även lite platsliggning. Det är första gången vi kör platsliggning utanför hemmets fyra väggar, och jag är SÅ nöjd med hur jag kunde ta ut avståndet och Boss låg stilla och säkert kvar på platsen 🙂 .

140518,5

 

Utöver detta tränade han även såna där grundläggande vardagsgrejer som att inte skälla ut Hippie, inte dra i kopplet så han kräks, ta både godisbelöning/kampbelöning/social belöning med lika stor glädje och engagemang, ligga både i bur och utanför buren och vänta på sin tur och lite annat som hör vardagen som en blivande tävlingshund till 🙂 .

140518,4

140518,2

140518,6

 

Boss hälsar att man blir RIKTIGT trött av lydnadsträning inne i stan 😉

140518,7

 

Lyxa fick värma upp med rallylydnad på högerhandling och slalom mellan benen, och fick sen en kommendering i ett fotgående som kändes SÅ fint! Jättefint fokus, fin position genom alla tempon, jag tänkte mig för i svängar och halter så jag skötte mitt jobb bra och inte en tillstymmelse till grymtanden från Lyxa någonstans 🙂 . Sen jobbade vi vidare på våra IPO-ingångar med tungapporten och fick lite framsteg där (där känner jag att jag kommer behöva jobba MYCKET för att få Lyxa att sluta tänka vänsteringång, den är SÅ rotad i henne), vittring med tävlingsmässig start men endast en pinne i högt gräs, metallapport (jättebra gripanden, fart och pepp idag alla repetitioner 🙂 ) och gripanden i dirigeringsapportering (med 600 g apport). Samt ett zäta med alla skiften korrekta och fina.

Mycket bra Y&B som avslutades på Statoil med latte och mjukglass 😉 !

 

2 reaktioner på ”Y&B på Savannen

  1. Så spännande med ipo-ingång! Jag ska precis börja träna in det med min unghund och det vore så kul att se hur du gör. Du har inte lust att lägga upp en träningsvideo? 😉 😉

    • Jag har ännu inte en fullständig plan för hur jag ska träna detta, då jag aldrig gjort det förut 😉 . Så jag kommer experimentera lite för att se vad jag kan få för resultat. Får jag det att fungera någotsånär så kan jag absolut dela med mig 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s