Uppstart av ett fotgående

Idag på kursen för Mona så pratade vi om och jobbade på fotgåendet. Jag och Boss är ju (minst sagt 😉 ) precis i uppstarten på att ens ha tänkt tanken på ett fotgående, vi har ju bara testat på baklängesmarsch en enda gång förut (i söndags). Vi skyndar långsamt kan man säga 😉 .

Så vi fortsatte med just baklängesmarsch och sen även vårt första pass med fokus i utgångsposition. Dessa två delar är de jag kommer fokusera på nu ett tag i själva fotgåendeträningen, så får vi sen se hur långt vi kommer med dem och vilka andra knep och metoder vi får ta till för att utveckla våra enstaka steg vi har nu, till ett helt elitfotgående i framtiden 🙂 .

 

Baklängesmarschen innehöll mycket hopp hopp studs hugg hugg ( 😛 ), men även några steg i fin position och med fin fokus mot mig (attityden är det aldrig något fel på, Boss vet att han är Boss 😉 ). Bara att fortsätta där så Boss får full koll på vad vi håller på med 🙂 .

Fokus i utgångsposition blev till en början ”ligg i utgångsposition” (det märks att jag tränat mycket ligg och ”lägg dig” med Boss 😉 ) så jag fick belöna upp sitt först, och sen smyga mig in i fotposition och med omvänt lockande få honom att sitta kvar med bibehållen fokus. Träna vidare på detta och snart lägga in störningar på det känns som en bra start 🙂 .

 

140519,3

 

Snusmumriken spekulerar ❤

I allt det kringliggande runt kursen så är jag också väldigt nöjd med Boss. Han uppskattar lika mycket godis/social/kampbelöning, han kampade hårt och glatt, släppte leksak DIREKT på ”tack”-kommando, var nästan inte alls nosig (jobbat mycket på det, så skönt när träning ger resultat! ) tränade lös utan att ens titta mot de andra valparna, la sig på sin filt på kommando (och låg där mestadels av tiden i pauserna) och var bara tvungen att vara LITE världspolis mot de andra när de lekte på sätt som han inte godkänt 😉 . Men överlag låg han tyst och lugnt och tittade på när de andra tränade. Toppen-Boss 🙂 !

140519,1 140519,2

Jag har sett till att vi ska få fortsatt guidning in i lydnaden till hösten också, då jag för nån vecka sen anmälde mig och Boss till kursen Mot Lydnadsklass 1 för Mona. Ska bli superkul, jag hoppas ju på att vi ska vara klara för en lydnadsstart första halvan av 2015. Men är vi inte det är det ingen ko på isen utan det får ta den tid det tar 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s