Spårmåndag

Igår efter jobbet hann vi med 6 spår (5 viltspår och 1 personspår) med tillhörande fika under liggtiden, och det var inte ens mörkt när jag gått det sista spåret! Jag verkligen ÄLSKAR sommaren och sommarljuset!! 

Boss, Bitzi, Penny, Smalis och Barney fick varsitt viltspår som de alla var duktiga i 🙂 . Boss har fattat grejen nu och fäste i spåret direkt, spårade jättefint, stannade efter ungefär halva spåret och kissade ( 😉 ) men tog sen upp spåret igen rätt fram till klöven. Nu kan man börja experimentera lite med längd och liggtid 🙂 .

140526,7

 

 

Smalis var superexalterad eftersom han fått vila från träning ett tag sen han var dålig, så det var ett högt och friskt tempo i spåret 😉 . Glad kille!

140526,5 140526,6 140526,4 140526,3

 

 

Och Barney imponerade stort på mig! Han som förut kunde ta typ 5 minuter på sig innan han ens kom ut i spåret, han satte ner näsan direkt och spårade iväg i ett jättefint tempo. Han valde självständigt bort andra viltstigar/spår (checkade av dem men gick tillbaka igen), och trots att han i slutet vindade in klöven och först ville gå raka vägen fram till den, så när jag bara väntade ut honom så spårade han sig fram till och igenom även den sista vinkeln innan han fortsatte spåra fram till klöven. Superduktig Finnbjörn!!

140526,2

 

 

Sist på kvällen fick Lyxa ett spår som Andreas gått ut. Ibland misstänker jag att Andreas lagrar all irritation jag orsakar honom och tar ut det på mig när han lägger spår 😉 !! Alltid jättebra och jätteroliga spår, men även sjukt jobbiga!! 

Tur att Lyxa inte har det lika jobbigt, duktig spårhund som med lätthet klarade zig-zag, spetsvinklar, massa snårigheter och andra kringelikrokar 🙂 !

140526,14 140526,15

 

Ikväll blir det agility för mig och Lyxa 🙂 ! Och bara 18 dagar kvar till SM…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s