Kortvecka med agility, rapport och friskvård

Jösses, då var det fredag igen! En väldigt kort arbetsvecka då kontoret stängde vid lunch i onsdags, och jag har tagit ledigt på dagens klämdag. Långhelg FTW 😀 !

I tisdags var jag och Lyxa inhoppare på Smalis handlingskurs. Vi körde lite grundträning med S-sväng/Tysksväng/Vad man nu kallar den (kärt barn har många namn 😉 ).

 

 

 

Som vanligt var det två saker jag kan bli bättre på:

1. Lita på att Lyxa tar hindret! Hon tar sitt ”backkommando” extremt bra, så jag kan röra mig mycket tidigare än jag tror!

2. Bli inte stillastående! Blir jag lat och bara skickar Lyxa och själv stannar kvar istället för att följa med ner mot tunnen, så tappar jag flytet och fotarbetet och det blir hackigt. Gå hellre med lite längre istället för att bara skicka Lyxa och sen vänta tills hon kommer tillbaka.

 

I onsdags var jag och vaccinerade de vuxna hundarna, och åkte sen hem till Malin för lunch. Där fastnade vi ett par timmar med 9 hundar, mys med storflock 🙂 . Och supergod mat från Ediths Kök samt smarrig efterrätt, kunde inte blivit en bättre onsdagseftermiddag!

140530,2

140530,3

140530,15

 

140530,11

140530,12

140530,9.jpg2

140530,14

 

Vi provade även Malins nya bilbur hon fått hem! Plats för många snusrar, och Lyxa fick provligga den specialbyggda lastdelen 😉 ! Grym bur verkligen!

140530,1

 

 

Igår torsdag började vi dagen med lite hemmapill, bl.a satte Andreas upp vår nya kökslampa. Har verkligen saknat punktljus över matbordet, men nu är det på plats 🙂 !

140530,5

 

Sen åkte vi och köpte färg för att måla om huset 🙂 ! Nu har vårt hus en kall, isblå färg (och har nog inte varit ommålat sen 80-talet), men när semestern kommer så kommer det ändra skepnad och få en varm, glad rödfärg med vita knutar. ”Som en varm och glad jordgubbe” var min förklaring när jag skulle berätta hur jag ville att huset skulle se ut i sin nya skepnad, nu får vi hoppas att det blir som jag tänkt 😉 .

Efter färgköpet stack jag och Lyxa direkt och mötte upp Ann-sofie för att ge oss ut i skogen för rapportträning 🙂 . Den här gången så fick Ann-Sofie ta med sig Lyxa ut till B medan jag satt kvar på A, och det verkade vara ett vinnande koncept för Lyxa sprang alla fyra skicken (två olika sträckor) helt klockrent med strålande fart.

Det är så roligt att se hur KUL Lyxa tycker det är med rapport, hon har verkligen taggat igång rejält på grenen 😀 ! Fortsätter det utvecklas så här så ska vi nog våga oss på en lägrestart i höst 🙂 !!

140530,6

140530,7

140530,8

 

De bokade tiderna avlöste varann, för direkt efter att vi var klara i skogen så åkte vi iväg till ProBonoK9 för att få oss en genomgång, både jag och Lyxa. Det är som vanligt SUPER att komma iväg till Susanne, min rygg och nacke/axlar var otroligt tacksamma efteråt och rejält uppmjukade! Och det är extra bra för Lyxa nu när vi startat upp med rapportträningen, som hon ännu inte är så van vid, att direkt få känt efter så musklerna (som kanske inte använts så koncentrerat explosivt på samma sätt som de gör i rapporten)  inte blir överansträngda. Men som vanligt var Lyxa superfin och musklerna slappnade av direkt när Susanne tog på dem 🙂 .

140530,9

 

Jag kunde inte motstå att köpa med mig ett ReDog-softshelltäcke, vi provade ett på Lyxa och passformen var super! Fick dra åt det RÄTT så mycket (man fick plats med en mindre sumobrottare i det när magknäppet var utspänt på yttersta 😉 ) men det var perfekt täckning över bog och lår så de täckte alla viktiga muskelgrupper. Och så var det ju rosa…. 😉 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s