Lydnadslördag

Vid 10.30 mötte jag, Lyxa och Boss upp med Jonna och Zolo för några timmar lydnadsträning 🙂 .

Boss är så himla rolig och träningspepp 🙂 . När jag släpper honom lös på planen så håller han sig hela tiden vid mig och börjar bjuda på beteenden, trots att det är helt ny träningsplats för honom så lojar han inte runt och nosar och massa sånt crap. Så gött att han fattar vad som ger utdelning och inte 🙂 !

Idag fick han 3 pass, där han fick träna fotgående (baklängesmarsch), fokus och stadga i utgångsposition (han ville gärna komma in framför mig och sitta, så vi fick rigga miljön lite så han skulle hålla baken i styr 😛 ), inkallning (Jonna var tuff nog att våga hålla honom i halsbandet 😉 ), och lite ligg kvar. Han bjöd även på ett fint läggande under gång under baklängesmarsch, det var roligt att se!

140531,1

140531,6

140531,5

140531,4

 

Lyxa fick köra igenom alla lydnadsmoment, fast med uttänkta belöningspunkter, i den ordning som de ska gå på SM.

Fjärren var glad och pepp, men med lite dålig stadga i baktassarna vissa gånger så hon flyttade ibland fram någon centimeter. På kortare avstånd visade Lyxa upp sina fina ligg-stå som vi tränat på, nått som liknar ett hopp-stå där hon liksom häver/studsar upp och får in frambenen snyggt och lagom långt under sig. Det skiftet har vi tyvärr inte på långt avstånd, än. Men vi hoppas på att få till detta senare 🙂 .

Rutan hade ett jättefint konskick, ett helt OK ställande vid kon, bra sändande till rutan och ett bra stopp/stå mitt i rutan. Belönade ställandet.

Vittringen var klockren ❤ ! Helt still under utläggandet och mina helt om, tryckte iväg ordentligt på kommando, grep rätt pinne vid första träff och galopp tillbaka. Belönade under galoppen tillbaka.

Hopp apport var bra för att vara vi 😉 . Galopp ut, rätt bra gripande, galopp in och fin och rak ingång. Ingen toppfart, men ändå galopp!

Zätat fint med korrekta och fina skiften. Lite dåligt planerad väg av mig, inget som var Lyxas fel.

Dirigeringsapportering fint konskick, fint stå, finfin dirigering. Slarvigt gripande, så det sa jag till Lyxa att så vill jag inte ha det. Ställde henne vid kon, dirigerade om. Då superfint gripande. Puckohund, gör rätt från början 😉 !!

Inkallning slät, fin fart utan tanke på att stanna utan kommando, SUPERFIN och snabb ingång!

Fria följet jättetrevlig känsla och helhet, superfint fokus även i lååååång raksträcka, helt tyst i alla vändningar. Överroterade sneda sättanden i vänster om halt (crap), SUPERFINA stegförflyttningar åt vänster och höger. Så övervägande bra, men surt med alla sneda sättanden, där försvinner många poäng….

Fick även gjort gruppmomenten som var superfina! Hundarna låg och satt som fina, glada statyer med spetsade öron och förväntansfulla uttryck. Super!

 

Och så fick vi ju även till god och välmatchad fika 😉 . Som någon skrev på FB, vi behöver ju inte vara oroliga att förväxla våra saker med varandra 😉 !

140531,2 140531,3

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s