SM-pm, småpill och spår

Idag låg det i brevlådan, PM till SM 😀 ! Det fräckaste PM jag hittills fått!

140602,2

 

Bara 11 dagar kvar nu. är så taggad och förväntansfull 🙂 ! Det ska bli SÅ kul att komma upp och ta del av SM-spektaklet 😀 ! Jag håller på att småpillar i lite detaljer, mest filar jag på våra höger/vänster halt (sköter jag mitt jobb blir halterna helt raka, slarvar jag blir de sneda…), fjärrskiften (har idag döpt om sitt-ligg skiftet, bra det 1.5 veckor innan SM 😉 )  och så lite stegförflyttningar. Gött med saker man kan träna hemmavid!

140602,1SM-hunds closeup!

Fast helt ärligt så blir det inte alls lika mycket lydnad som det kanske borde 😉 . Igår blev det spår för hela slanten!

Boss fick ett ca 75 m långt viltspår med ca 1 timme liggtid. Återigen har han utvecklats bara från förra spåret, nu märker man att han är HELT på det klara vad man ska göra redan när man tar fram selen och går utanför dörren 🙂 ! Sätter ner nosen direkt i backen och lyfter den knappt en enda gång innan han är framme vid klöven 😀 ! Han slog ut från spåret 2 ggr som för att checka av, men gick bägge gångerna snabbt tillbaka in i spåret igen. Duktig valp!

140602,7

140602,6

Smalis fick ett på ca 100 m och drygt 2 timmar liggtid, Barney ett på ca 250 och med 3 timmar liggtid. Det längsta och äldsta spåret Barney har gått, men det gick super 🙂 . Så kul att se hur duktiga de är i spåret och hur stolta de blir när de hittar fram till klöven!

Lyxa fick ett kortare spår på ca 400 m och med fokus på pinnar. Svårigheterna var dels dolda pinnar (i högt blåbärsris och i naturliga pinnhärvor på marken) samt två pinnar som kom nära varann, bara ca 10 m emellan. Där märkte jag att Lyxa har förutfattade meningar om hur långt avstånd det ”ska” vara mellan pinnar, den första pinnen sökte hon jättelänge tills hon hittade den i riset, den andra pinnen gick hon rätt förbi. Bra info! I övrigt var det som vanligt otroligt bra spårarbete.

140602,3Mina fina! Detta innan Lyxa fått gå sitt spår, och hon är sååååå uttråkad och avundsjuk på de andra som varit iväg och spårat. Ja, förutom Homer då som aldrig skulle nedlåta sig till att spåra efter nått ointressant 😉 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s