Spårläggarlyx

Jag är riktigt nöjd över att ha en så bra privat spårläggare som Andreas! Han går ut jättebra spår oavsett om det är person – eller viltspår, har koll på alla hundars utbildningsnivå så han anpassar svårigheter efter hundarna, fastnar inte i att alltid göra samma osv. Riktigt suverän är han faktiskt 🙂 !

I måndags gick han ut 4 spår, 3 viltspår till Boss, Barney och Smalis och så ett personspår till Lyxa. Viltspåren la han ut innan vi åkte in till stan för lite ärenden, så när vi tog dem så hade de legat mellan 4-4,5 timmar.

Smalis tog sitt spår snabbt, lite för snabbt som vanligt 😉 . Han är som en liten ångvält i skogen, och får därför jobba rätt mycket vid vinklar då han nästan alltid spårar förbi dem och sen får ringa sig tillbaka för att hitta spåret igen 😛 . Men trots extrajobbet han skaffade sig så löste han det och kom fram till klöven 🙂 .

Barney hade en dålig dag, så han fäste aldrig i spåret. Spårade lite, stannade, gick av spåret, spårade lite till osv, så efter ett tag valde jag att sela av honom så tog vi bara en skogspromenad. Nästa gång tar vi ett lite enklare motivationsspår så att han känner att han lyckas 🙂 .

Och så Boss… herregud vad han imponerade på mig 😀 ! Hans första spår med strax över 4 timmar liggtid, och han löste det jättefint! Sög tag i spåret redan från start, spårade jättefint och självständigt (på flera ställen såg jag inte snitslarna Andreas satt upp, men Boss tog oss fram ändå) både på raksträckor och i böjar/vinklar och brydde sig inte om att vi gick i blöt mossa som han sjönk ner i till magen eller genom ormbunkar mycket högre än han. DUKTIG liten valp 🙂 !

140625,1

140625,2

140625,3

140625,4

140625,5

140625,6

140625,7

140625,8

 

Lyxa fick ett drygt 800 m spår med massa spetsvinklar som låg i lite drygt 1.5 timmar, 5 + slut. Gjorde ett halvt upptag (har det senaste bara kört direktpåsläpp) som hon tog jättefint i framspår och sen spårade helt så som jag vill att hon ska spåra! Precis lagom tempo (snabbt men noggrant och inte hetsigt) och var otroligt noga med apporterna. En som låg lite lurigt till vände hon i luften när hon spårat en halv hundlängd över den, jättesnyggt! Alla pinnar plus det roliga pipgrisslutet plockades hem, så både hon och jag var supernöjda 🙂 .

140625,9

 

Nöjda och glada spårhundar som sedan myste ner sig i soffan med spårläggaren 😉 .

140625,10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s