Träningstävling

Häromveckan fick jag ett enormt sug efter en träningstävling i lydnad, för att kunna testa av lite nya grejer i tävlingslik miljö och kanske få fram de fel som endast kommer på tävling och aldrig på träning och kunna välja att korrigera eller belöna upp dessa.

Eftersom jag inte visste om några träningstävlingar, så tog jag saken i egna händer och startade en konversation på Facebook med en handfull av några av de duktiga tävlingsekipage jag lärt känna, och sen var bollen i rullning med check av datum och platser. Det är helt otroligt vad smidigt och användbart Facebook är! Och helt otroligt hur många duktiga hundtränare jag lärt känna under dessa år! Min FB-vänlista dignar av dem, vilken ynnest 🙂 !

Igår var det dags, och jag förberedde mig med att låta slumpen avgöra vilken ordning jag och Lyxa skulle köra momenten i :). Jag har sagt till mig själv att jag ska blanda momentordningen så mycket som möjligt när jag kör helhet, så vi inte slentrianmässigt kör på den ”vanliga” för mycket.

140625,13

140625,14

140625,15

 

Sen for vi iväg mot ”tävlingsplatsen”. Resan blev lite mer frustrerande än vad jag väntat, då min GPS helt plötsligt fick spatt och trots att rätt adress var inmatad så lotsade den mig runt halva Göteborg och genom Tingstadstunneln, alltså åt helt fel håll och på väg hem igen 😛 ! Dumma teknik…. men fram kom vi tillslut, bara en halvtimme efter utsatt tid ! Då började vi snabbt bygga upp planen med ringband och allt, seriöst värre 😉 !

140625,16

 

Vi var 6 startande ekipage, och jag fick startnummer 6. Vi började med gruppmoment, som kändes superfina med Lyxa. I platsliggningen låg hon sfinx fint, men la ner huvudet på annan förares platskommando en bit in i platsliggningen. Ingen ko på isen eftersom hon ändå låg superstadigt med huvudet ner, och på riktig tävling händer det ju inte så ofta att det kommer platskommandon mitt i momentet 🙂 .

140625,19

Så till vårt individuella program:

Jag hade som sagt beslutat att testa ett par saker under denna tävling för att se vad som hände:

  • Sätta in vårt nya konkommando i kedja
  • Endast belöna med lugna klappar och lugnt verbalt beröm mellan momenten
  • Lugn transport ut från planen
  • Röstkorrigera/säga till henne om det kom ljud i fotgåendet

Helhetsmässigt, länkningsmässigt och attitydsmässigt är jag grymt nöjd 🙂 . Hon är så duktig min lilla tjej, väldigt fokuserad och uthållig. Hon höll ihop RIKTIGT bra med bara de lugna, enkla belöningarna. Jätteskönt att veta 🙂 !

Guldkorn i momenten:

Vittring: Galopp in trots avsaktande fart ut. Rätt pinne. Rak ingång.

Fotgående: Förutom de två gnällen (och någon dålig helt om som jag tar på mig för att jag gjorde fel 😛 ) så är jag SUPERNÖJD med vårt fotgående!! Raka sättanden i vänster/höger halt, jättefina stegförflyttningar, jättefint fokus och följsamhet… ja nöjd är ordet 🙂 !

Metallapport: Galopp ut, bra gripande, galopp in, bra ingång. Inget i min bok att klaga på 🙂 .

Fjärr: Ingen förflytting  😀 ! Och inte heller nått förväntanspip när jag är på väg tillbaka, heja 😉 !

Rutan: Galopp på nya konkommandot (om än lite lågt tempo). Står tills liggkommando kommer. Inget studs i anslutning vid sidan.

Dirigeringsapportering: Nya konkommandot bara halvfungerade första gången, andra gången överfungerade det så jag fick svårt att få stopp på henne, men för mig är det positivt 🙂 ! Snygg omdirigering när hon trodde att hon fick frikommando till leksak rätt upp från kon. Bra gripande. Rak ingång.

Inkallning: Fin ❤

Zätat: Rätt skiften och rätt snabba och raka sådana 🙂

Och sen lyckades jag hålla henne lugn och fin i stort sett hela vägen ut från planen, och sen stegrade vi belöningen från klapp&beröm till Ceasar, köttbullar och leksak 😉 .

Så vi sammanfattar vår träningstävling med: Lite fel och mycket rätt 🙂 . Är mycket nöjd med Lyxa!

140625,17

Tack Jonna, Lena, Anette, Fatima och Britt för en kalasfin träningstävling 🙂 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s