Älskade Lyxa, 5 år idag!

Jag ska försöka skriva detta inlägg utan att bli allt för smörig och känslosam, men jag tror att det kommer bli svårt 😉 !

Idag fyller min bästa vän, bästa läromästare och bästa tävlingspartner 5 år!

140623,34 lydnad

 

140421,10Foto: Ingrid Åkerström

Min allra första brukshund, min allra första aussie, hon som gett mig så mycket kunskap, klokhet och erfarenheter! Hon som är världens allra snällaste själ, som aldrig vill göra fel eller vara någon annan till besvär. Hon som är mildheten själv, men samtidigt en arbetsmaskin av hög rang! Hon som är fokuserad och plikttrogen, och samtidigt härligt barnslig och lekfull! Världens enklaste, gladaste hund som aldrig haft en droppe aggression eller krångliga beteenden i sig! Så otroligt säker i alla miljöer och omgivningar vi vistats i, lika hemmastadd i storstad som på landsbygd, på vandrarhem som på lyxhotell. Inte mycket som rubbar denna stadiga bruden!

2014-04-10 Träning för Lillemor Edström 065

2 km spår med Lyxa 073

 

Jag minns dagen jag hämtade henne 2009 som om det vore igår, all den glädje, framtidshopp och alla planer hon förde med sig. Hur jag väntat och längtat efter att få veta att det fanns en valp som skulle bli min i den där aussiekullen, hur jag varje dag gick in på Emelies hemsida för att se om det fanns några uppdateringar, hur jag efter ett par veckor fick reda på att HON skulle bli min.

Den känslan att få hålla i henne för första gången som hennes ägare, den slog nog allt! Jag kan inte tacka Emelie nog för att den här kullen finns, Lyxa är verkligen allt jag önskade och lite till!

140630,2Foto: Emelie

Som så många andra som hämtar hem en hund med sikte på tävling, så hoppas man ju på att få hem en hund fylld av potential och framgångskvalitéer. Klyschor som ”vi siktar mot toppen” och ”den här hunden kan gå hur långt som helst” är ju sånt som fyller varje ambitiös hundägares huvud, så även mitt. Och jag kan nog med stolthet säga att jag hade rätt i mina förhoppningar och mina framtidsdrömmar, för DAMN vilket team jag och Lyxa har visat oss vara under åren!!

cropped-1404207.jpg

Debut Elitspår 054

I skrivande stund har vi tillsammans fixat fram:

 • LP1
 • LP2
 • LP3
 • Svenskt Lydnadschampionat
 • Svenskt Brukschampionat
 • Tävlar klass 2 i hopp och agility (1 pinne i agility 2)
 • CERT i utställningsringen
 • Deltagit på Lydnads SM 2014 (22 plats av 59 starter)
 • Årets Lydnadsaussie 2013
 • Rasmästare Elitlydnad 2013
 • Uttagna till SBKs Talangtrupp 2012, 2013 och 2014
 • Deltagit på Rankingtävling

Utöver detta har ju Lyxa fixat till titeln KORAD med 442 poäng och gjort ett godkänt anlagsprov i viltspår. Om detta inte är en allroundaussie, så vet jag inte vad som är det!

superlyxa

 

Och utöver dessa titlar, framgångar och härliga meriter, så har hon gett mig ännu mer, omätbara gåvor. Hon har gett mig erfarenheter jag aldrig skulle fått annars, tagit mig till platser jag aldrig skulle åkt till, fått mig att lära känna människor jag aldrig någonsin skulle ha träffat om det inte vore för henne.

Några av mina allra bästa vänner, personer jag kan prata med om allt och inget, skulle aldrig ha varit i mitt liv om jag inte skaffat Lyxa. Tack vare henne och våra upptåg tillsammans har jag bekanta från allra nordligaste norr till sydligaste söder, mängder av människor som lärt mig så mycket och som jag har sånt utbyte av, som jag är jätteglad över att ha i mitt liv.

 

Älskade Lyxa, tack för att du är du och TACK för allt du gett mig! Med hopp om många, långa och framgångsrika år framför oss!

Bruksträning för Anders Kjernholm 063

 

 

5 reaktioner på ”Älskade Lyxa, 5 år idag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s