Talangtruppsträff i Karlskoga

Jisses vilka UNDERBARA dagar vi har haft i Karlskoga tillsammans med delar av den nuvarande Talangtruppen och Spetsgruppen 😀 ! En träningsträff som vi dragit ihop utöver det ”officiella” Talangtruppsschemat, och det var verkligen ett otroligt bra beslut! Engagerade lydnadstokar som har stött och blött problem, peppat, jublat, fotat och filmat, organiserat sig och slappnat av, skrattat så vi gråtit och fått fram suveräna resultat med våra hundar. SÅ grymt kul! 5 stjärnor av 5 ska vi även ge till Karlskoga BK där vi hyrt in oss, supertrevlig klubb att vara på!

 

Efter att vi samlat ihop oss runt lunch på söndagen så satte vi upp störningar som tält och plastband, delade in oss i två grupper och körde en träningstävling i två ringar. Började med gruppmoment.

Foto gruppmoment: Cecilia Mårtensson

Talangtrupp26

Talangtrupp27

Talangtrupp3

 

Vädret var verkligen äckelkvavt och varmt, helt otroligt tryckande och jag kände att både jag och Lyxa var påverkade av det. Jag speciellt, jag mår INTE bra när det är åskkvavt ute. Men jag är ändå nöjd med så himla mycket i tävlingen!

Minusdelar:

 • Några sneda sättanden i fotgåendet
 • Felskifte i inkallningen (jag sa fel kommando, sa STÅ när jag ska säga STANNA 😛 )
 • Att hon låser sig på högerapport och skiter i kon
 • Fel pinne i vittringen (nästan alla hade problem, så det tar jag som ett ”en gång är ingen gång”)
 • Extrakommando i nedläggande i rutan
 • Fjärrens uppsitt och lite tasslyft i vissa skiften

Plusdelar:

 • Ingången på plan, jävlar vad snyggt!
 • HELT tyst i vändningar på stället
 • Fotgåendet i helhet
 • Fokuset i inkallningen i lämnandet
 • Jämn fart alla tre sträckor på inkallningen
 • Att hon ”klarar av” att jag säger till henne att hon gör FEL på konskicket och fortsätter jobba med bra tryck tills det blir rätt
 • Dirigeringen och gripande av vänsterapport
 • Att hon galopperar tillbaka i vittringen (synd bara att pinnen var fel första gången 😉 )
 • Att hon går UT i galopp i vittringen när jag direkt skickar henne igen + galopp efter gripande
 • Alla skiften rätt i zätat (extra nöjd med sättandet!)
 • Rutans konskick
 • Att hon hittade rutan (många hade problem och gick till närliggande koner)
 • HOPP METALL!! Galopp ut, bra gripande, GALOPP IN!! Heja 😀 !
 • Fjärren överlag, förutom uppsittet var skiftena för oss godkända, några t.o.m rätt bra!

Sen så är jag även sjukt nöjd med transporterna mellan momenten (inga belöningsförväntanpip alls och lagom aktivitet) och helheten och flytet vi har! Duktiga Lyxa och duktiga jag 🙂 !

Talangtrupp4Varma, svettiga och flåsiga blev vi 😛

Sen drog vi till campingen och checkade in i stugorna. Rummen var inte precis de största jag sett… 😉 . Det var tur att jag och Jonna ialla fall hade varsitt rum!

Talangtrupp5

På kvällen blev det gemensam pizzaätning, lite vindrickande och massa prat och skratt. Jag tror inte vi kom i säng förns runt 01, och det var inte bara jag som var rejält trött då 😉 .

Talangtrupp6

 

På måndagen var det upp runt 7, och start på träningen vid 9. I vår grupp körde vi 10-minuters pass (såklart plus/minus några minuter om man behövde arbeta klart något). Jag valde i mitt första pass att titta på vittringen, och höra med de andra kloka huvudena i gruppen vad de tänkte om hur vi kan höja farten ut till pinnarna. Några klipp:

Talangtrupp15

 Foto: Cecilia Mårtensson

Jag och Lyxa fick även chans att utmana det som jag och Lyxa jobbat med ett tag, att vara tyst under vändningar på stället. Jag har haft nolltolerans på minsta ljud/fnysning/tung andning som hon gjort i vändningarna, och jobbat med omvänt lockande samt lugn bekräftelse när hon varit tyst (och tillsägelse när hon inte varit tyst). Och det har burit frukt, inte ETT ENDA ljud under alla fotgåenden vi gjorde under dagarna 😀 ! Jag testade t.o.m att dra upp henne lite med hetsiga belöningar och fartmoment innan vi samlade ihop oss och gick in i ett fotgående, men inte ens då kom det pip. Att ha både ett helt tyst, balanserat fritt följ som även bara har små detaljmissar… det är en fantastisk känsla!

Detta var det sista som blev filmat under helgen, för sen dog kameran och när den väl blev laddad igen så hade jag glömt överföringskabeln hemma så den var full. Crap 😛 .

Sista skakandet i saktamarschen kommer av att det började regna och hon fick vatten i ögonen 😉 . Men som sagt, jag var löjligt nöjd helhetsmässigt 🙂 !

Foto: Cecilia Mårtensson

Talangtrupp18

Talangtrupp19

Talangtrupp20

 

Talangtrupp21

Talangtrupp22

Efter avslutad heldag med lydnad så tog jag och Jonna och körde ett upplet med hundarna i en närliggande skogsdunge. Lyxa var på, pepp och duktig och kom snabbt och glatt in med alla 4 föremålen utan tugg 🙂 . Duktig brukshund!

Talangtrupp11

Talangtrupp13

Talangtrupp12

Och jag kan ju säga att duschen jag tog när vi kom tillbaka till campingen var en av de skönaste och mest välbehövliga EVER! Vi var rätt döda på kvällen, men det blev lite vin, lite snack och massa skratt innan det var dags att knoppa in i det gigantiska sovrummet igen.

 

Tisdagen betydde nya grupper, och sen började vi dagen med gruppmoment. Lyxa gjorde fina gruppmoment alla dagar (en gång på tisdagen la hon ner huvudet, men det var det enda).

Foto: Cecilia Mårtensson

Talangtrupp30

Talangtrupp31

 

Vi kollade på fotgåendet (oväntat 😉 ? ), inkallning (där jag fick riktigt bra input om att jag ska ha mer is i magen innan jag ställer/lägger henne för att få henne bättre vid kon), ruta (där Lyxa visade att hon verkligen söker efter RUTAN när hon skickas från kon).

Talangtrupp28Foto: Cecilia Mårtensson

Nästa pass skulle jag visa våra problem i fjärr och dirigering, men Lyxa överraskade mig med att smäcka till med några av de bästa utförandena hon kunde gjort i de momenten! Och efter att ha satt två jättefina metallapporteringar med rejält tryck (och ett gäng svåra slalomingångar efter att vi visat lite grundläggande hopptekniksövningar) så kunde jag faktiskt inte ha varit mer nöjd med träningsdagen!  Är så himla nöjd med min duktiga Lyxa och hur vi utvecklas!

Talangtrupp23Foto: Cecilia Mårtensson 

Ett STORT tack till alla härliga människor och fina hundar som gjorde träningslägret till en härlig, rolig och utvecklande upplevelse! Vi är GRYMT BRA allihop ❤ !

 

Talangtrupp10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s