Brukslydnadsmåndag

I går tränade jag och Lyxa ihop med Jonna och Zolo, Karin och Raiden, och (en lite försenad 😉 ) Git och Trotza. Vädret var mycket behagligare, ”bara” 26-27 grader varmt mellan 18-21 😉 . Gjorde all skillnad i världen för mig, jag tycker INTE om att anstränga huvud eller kropp när det är 28 grader eller över!

Vi körde en kedja med fotgående, inkallning, framåtsändande, kryp och skall. Vi hade småfel i allt, men det mesta var rätt och Lyxa jobbade på jättefint i solgasset!

140729,1

Fotgåendet var i sig jättefint, tyst och flytigt. Där blev det två små missar när jag först höll på att tappa ur leksaken ur belöningsfickan (note to self: Spengummi passar INTE i ryggfickan 😉 ) och när jag trampade snett och vinglade till. Men Lyxa skötte allt hon skulle jättefint.

Inkallningen på 75 m var egentligen jättefin, men första sträckan var i lite sluttande nedförsbacke så Lyxa fick upp en jäkla fart, och när jag kommenderade ”stanna” så nitade hon med sånt tryck att hon putte sig själv bak i ett sittande 😛 . Resten var fint, och när jag i slutet av träningen körde en inkallning till så fick vi till två supersnygga skiften!

Framåtsändandet tragglade vi lite sträckor på. Allra bäst var att hon gick rakt i mitten av gruppen och inte tog sikte på någon av yttermarkeringarna någon gång. Tempot efter avbrottet var lite väl högt, drar hon till med det tempot på tävling är hon ju för långt ut på ett kick 😛 . Annars så skötte hon sig rätt bra med avbrottspunkt och liknande, så vi kan ju få allt mellan 5 och 9 på det 😉 .

Krypet var assnyggt. Det enda felet är förarfel, i högervinkeln så stannar jag till för mycket så det blir lite hackigt just där. Tänker jag bara på att gå på så flyter Lyxa med och det känns asbra.

Skallet sitter hon bra, startar skallet bra. Men avbryter innan jag sagt tyst. Får ta och skälla upp henne lite mer så hon kommer ihåg att bara skälla på, minst 13 skall innan belöning!

Testade även av hoppet 2 ggr.  Ett fasligt sug på hindret hade hon, gott det 🙂 .

 

Lördag och söndag så är det 2 elitspårstävlingar i Tranås, så denna vecka kommer det bli fullt bruksfokus för Lyxa. Ikväll kommer hon få en pinnstig, i morgon drar vi på roadtrip för att träna brukslydnad och upplet på annan klubb, och på fredag blir det mer brukslydnad och upplet i Tranås, där vi sover i stuga fredag till söndag tillsammans med Jonna och Zolo som också kommit med (som 6:e reserv) på lördagens spårtävling. Yay 😀 !

Snusrarna fick igår en skogspromenad/joggingtur tillsammans med Andreas, och Smalis tränade slalom. Ikväll ska Boss få ett pass med fotgående och apportering, efter att vi målat en husvägg + en hundhusvägg. Vi saknar iaf inte saker att göra 😉 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s