Heldag

Idag har det varit full rulle hela dagen! Först sedvanligt kontorsjobb, sen direkt efter jobbet hem och börja måla. Andreas målade klart andra lagret på kortsidan av huset, och jag tog tag i framsidan på hundhuset. Nu är det bara ett par brädor till som ska bytas där, sen är även den sidan helt klar. Och vilket otroligt lyft det blir 🙂 !

140729,1

 

När vi målat i 2 timmar så tog jag och gick ut en pinnstig till Lyxa. Bara 330 m lång och med 7+slut, men med alla apporter på nått sätt dolda. En i högt blåbärsris, en i en stubbe, en i ett dike, en nedstucken i marken, en precis bakom en stock som man hoppade över i spåret och två i pinnhärvor. Slutet gömt under en tät, låg gran.

När jag kom tillbaka från skogen så tog Andreas med sig Smalis, Barney och Lyxa på en skogsjoggingtur, medan jag och Boss stannade hemma och tränade lydnad.

Idag gjorde vi rejäla framsteg! Först med apporteringen (han har innan inte haft något intresse för apportbocken. Bära och bita i ALLT annat går bra, men inte apporten 😉 ) där jag först klickade för minsta intresse för apportens mitt. Det gav sisådär-bra resultat, så då gick jag över till att leka med apporten och dra den på marken (Boss hugger och håller i ALLT som man drar på marken 😉 ) och även kasta iväg den och ha kapplöpning mot den, där jag snodde den om han inte var tillräckligt snabb.

Och visst, efter bara ett fåtal repetitioner så grep han apportbocken (morrandes iofs, men ändå 😉 ) och höll ett fast grepp i den och drog emot, och när jag kastade iväg den och skickade honom på den sprang han fram, plockade upp den och satte av emot mig med ett stadigt grepp och släppte när jag sa varsågod på godis! Härligt 🙂 !

Sen fotgåendet kom det stora framsteg i med! Började med lite bakdelskontroll/vänstersväng, och han följde med så fint så ända runt i 360 grader, och gjorde t.o.m en ingång när jag ställde mig i tävlingsposition och han stod framför 😀 !

Ur bakdelskontrollen gick jag lite baklängesmarsch som han villig och fint följde med med tuff attityd. Ska man vara petnoga inte heeelt rak i kroppen, men det struntar jag i 😉 . Han såg så fin ut att jag vände upp i framlängesmarch och klickade lite steg för steg i rätt position.

Passet slutade med att jag kunde gå 3 steg rakt fram – vänstersväng – 2 steg rakt fram med jättefint fokus, attityd och position! Wohoo för Boss!

140729,2

 

När Andreas kom hem med de andra hundarna så tog jag och Lyxa pinnstigen nästan direkt (bra att hon får testa på att spåra även när hon är trött och anfådd) då den legat i ca 1,5 timmar . Hon fick jobba hårt med en minimini-apport precis i början av spåret (gömd i ett virrvarr av  pinnar) och en pinne som jag tryckt ner en bit i marken (var nog knappt ingen vittring från den). De andra löste hon snyggt och apporterade in till mig. Väldigt nöjd 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s