Tranås två 3:djeplatser! Cert och certpoäng!

I fredags efter jobbet drog jag och Lyxa och mötte upp Jonna och Zolo i Borås för vidare avfärd mot Tranås och helgens 2 elitspårstävlingar. Jonna hade bokat in oss i världens sötaste lilla spartanska stuga, utan rinnande vatten eller avlopp. Men den var så söt så och ett lagom boende i två nätter 🙂 .

140804,2När vi installerat oss åkte vi bort till klubben för lite kvällsträning. Lyxa fick lite framåtsändande, fotgående, skall och inkallning. Vi tog med oss en bra känsla tillbaka till stugan igen och tog oss en kall öl på altanen (där det fortfarande var 23 grader varmt vid 22,30 på kvällen) innan det var dags att natta oss 🙂 .

140804,3

140804,4

 

På lördagen var det upp klockan 6, och då tog vi ett snabbt bad med hundarna eftersom alla väderrapporter höll med om att det skulle vara över 30 grader hela helgen. Och redan när vi kom till klubben vid 7 låg planen i strålande solsken. 7,30 var det lottning och jag och Lyxa drog nr 11.

140804,5

140804,6

140804,7

140804,8

 

Sen åkte vi ut till spåren, där vi blev påsläppta nån gång runt 10. Tyvärr ett (jävla 😉 ) bakspår, men sen rullade det på helt fantastiskt i stekhetta och snustorr mark med massor av blåbärsris och kupering. Lyxa var helt fantastiskt spårsäker och plockade med sig alla pinnar och slutet hem ❤ . Bästa, bästa spår-Lyxa!!

140804,9

 

 

Tillbaka till klubben och vänta lite, sen till upplet. Det var tungsprunget och rätt trögt i rutan, under lördagen var det inte en enda som fick in alla fyra föremålen. Jag och Lyxa lyckades håva hem 3 stycken föremål, men ett tappat föremål vid ett omtag drog ner betyget till 7-7 (maxbetyg för 3 föremål är 8). Men Lyxa var duktig och kämpade på fint i hettan!

140804,10

 

Plats och stege avklarades med dubbeltior på bägge momenten, och sen var det lunchpaus. Jag och Jonna drog snabbt iväg och badade hundarna. Under hela helgen var vi otroligt noggranna med att bada och duscha hundarna, och se till att de drack mycket vatten. Med sådana enorma temperaturer måste man vara otroligt försiktig och lyhörd för hur hundarna mår, och vi var bägge två beredda att bryta tävlingen närsomhelst om det skulle visa sig att hundarna tog illa vid sig. Men våra duktiga hundar kämpade finfint i 31 graders värme!

140804,11Paus i skuggan innan lydnaden, allra bästa träningskompisarna ❤

Lydnaden gick sen rätt så fint, det enda stora misstaget var att jag ropade fel kommando på inkallningen så första sträckan blev helt kass 😛 . I övrigt är jag väldigt nöjd med både mig och Lyxa, därute på planen i strålande sol och över 30 grader var det kämpigt!

Vi tilldelades betygen:

 • Fritt följ: 9 – 9
 • Inkallning m stå och ligg: 8,5 – 8,5
 • Framåtsändande: 6 – 8
 • Kryp: 9 – 9,5
 • Skall: 8,5 – 9
 • Metallapport: 10 – 10
 • Tungapport: 9 – 8,5
 • Hopp: 9,5 – 9,5 
 • Stege: 10 – 10
 • Plats: 10 -10

Efteråt kom bägge domarna fram och sa så fina ord om hur fantastiskt härlig hund jag hade och hur härligt det var att se oss tillsammans på planen. Gud vad man blir glad för sådana ord!!

Med poängen från specialen gav detta oss en slutsumma på 575,75 poäng vilket visade sig räcka till både ett cert och en tredjeplacering och ännu en titel till Lyxa, Svensk Spårchampion 😀 ! Heja Team Lyxlirarens!

140804,1

 Foto på prispallen lånat från Benny Hellis (som gjorde en grym elitdebut med sin inte ens 2 år gammla aussie Rulle Rörtång, certpoäng på 550! )

140804,12KORAD LP1 LP2 LP3 SE LCh SE BCh SE SpCh MiVinna’s Auralux

 

För att göra glädjen ännu större så lyckades Jonna och Zolo med ett av sina årsmål, GK elitspår på sin andra elitstart!! Heja oss och HEJA våra fantastiska hundar ❤ !

140804,23

 

Så det var direkt tillbaka till stugan för ett par timmars vila, sen knäckte vi upp champagnen 🙂 ! Jag kan lova att vi sov som klubbade sälar resten av natten 😉 .

140804,13

 

Söndagen började även den med uppstigning vid 6, städning av stugan och sen ett morgondopp för hundarna. Det var samma värme som på lördagen, men nu med otroligt mycket högre luftfuktighet, så där tropiskt klibbigt! Vid lottningen klockan 7.30 drog jag och Lyxa spiken, så vi hade turen att slippa så lång väntan på påsläppet, skönt det när graderna bara steg hela tiden…

140804,14

140804,15

 

Tyvärr startade vi med ännu ett bakspår, och nu ett ännu sämre eftersom Lyxa tog spåret vid första kontakt, sen först gick 2 meter ut i framspår och SEN vände och tog bakspår 😛 ! Så otroligt suuuuurt!! Men resten av spåret skötte hon perfekt tävlingsmässigt, trots ett utmanande spår med vad/knähögt blåbärsris, mycket kuperat och med den pressande värmen och höga luftfuktigheten så plockade hon in 7+slut och belönades med en fet 10:a på spåret! Duktiga spårhunden som efteråt fick åka och bada, leka lite och sen vila fram till uppletet.

140804,16

140804,17

140804,18

140804,19

 

Uppletsrutan var om möjligt ännu tyngre än under lördagen, det var 31 grader varmt och totalt vindstilla 😛 . Men Lyxa var så duktig och kämpade så fint i rutan! Vi fick samma antal föremål som på lördagen (3 st) men höjde oss i betyget till 8-8 (maxbetyg för 3 föremål) och fick kommentaren ”Bra jobb” av ena domaren 😀 ! Duktiga kämpar-Lyxa!

140804,20

 

Direkt efter uppletet blev det en dusch till för Lyxa och mer vattendrickande och paus i bilen tills alla kört sina upplet. Stege och plats innan lunch (dubbla tior igen), lunchpaus och sen in och köra lydnaden igen. Nu var det rejält hett ute:

140804,21

 

Lydnadsprogrammet blev i det stora hela fint, med en större miss på inkallningen (Lyxa var inte alls med på vad jag menade när jag kallade in, jag tror hennes hjärna kopplade bort sig lite där 😉 ). Betygen blev:

 • Fritt följ: 9,5 – 9,5
 • Inkallning: 7 – 7
 • Framåtsändande: 8,5 – 8,5
 • Kryp: 9 – 9,5
 • Skall: 8,5 – 9
 • Metallapport: 9 -8
 • Tungapport: 9 – 7,5
 • Hopp: 10 – 10
 • Stege: 10 – 10
 • Platsliggning: 10 – 10

Återigen kom domarna efteråt och berömde vårt fina program, och den ena domaren var särskilt lyrisk över vårt fotgående och hur underbart det var att se hur kul Lyxa tyckte det var och vilket härligt fokus och följsamhet hon hade. Finaste Lyxa ❤ ! Dagens sammanlagda poäng gjorde att vi höjde oss från söndagen och landade på 580,25 finfina certpoäng och ännu en tredjeplats!

 

Att två dagar i rad, i över 30 graders värme, prestera så jämt och fint att det räcker först till ett cert och sen fina certpoäng…. herregud vilken arbetsvillig, uthållig och härlig brukshund jag har!! Allra bästa Lyxa förtjänade verkligen en glass efteråt ❤ .

140804,22

 

 

Ett STORT tack till Tranås BK som levererade en fantastiskt välorganiserad tävling, med suveräna funktionärer och en mycket trevlig stämning!!  Vi kommer jättegärna tillbaka 🙂 !

3 reaktioner på ”Tranås två 3:djeplatser! Cert och certpoäng!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s