En kväll vid Ostens hembygd

Igår åkte jag, Lyxa, Boss, Jonna och Zolo till Falbygdens BK för lite träning.

Vi började med att valla ruta och lägga ut föremål. Boss var med och hjälpte till att valla, det var spännande och jobbigt tyckte han 😉 .

140808,1

 

Lyxa fick vara först ut i rutan, där jag inte visste var föremålen låg (vi har blivit riktigt duktiga på att köra på att inte veta var föremålen ligger, det är så lätt att man omedvetet styr hunden rätt på föremålen då) . Hon tycker att rutan är svår då det ligger som en liten träddunge i framkant, och hon följer gärna vallningen genom den istället för att dra ut genom den och komma ut på det öppna fältet bakom.

Men igår jobbade hon jättebra, lite mycket sök i rutan men klarade av att arbeta sig igenom den och ut på djupet. Sökte fint i den höga vegetationen och hoppade över träd fram och tillbaka när hon fick föremålen i nosen. Det slutade på 5 (Jonna hade utan min vetskap lagt ut ett femte föremål 😉 ) föremål på 4.46 🙂 !

140808,2

 

Sen fick alla hundarna två pass var. Lyxa fick pepp på inkallning (både reaktion i starten och på ställande), tungapport, hoppet, skall, kryp, metallapport och stege första passet, och inkallning och framåtsändande andra passet. Boss fick först träna lite apportering, och sen komma ut på planen och träna lite fokus/följsamhet/fotgående med störning av annan hund. Svårt men väldigt nyttigt för lille världspolisen 🙂 .

140808,3 140808,8 140808,7 140808,6 140808,5 140808,4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s