Lydnadsframsteg med Boss (och Lyxa) och nya Pu-bilder

Torsdagskvällen spenderades med Jonna och Zolo på Lerum BK, i vår strävan att skaka igång lydnadslydnaden till nästa vecka då vi ska på landskamp mot Norge tillsammans med Talangtruppen. Jag hade med mig bägge mina lydnadshundar!

140815,1

 

Lyxa fick köra igenom alla elitmoment utom fotgåendet och gruppmomenten. Hon var superpepp och hade fint tryck i alla fartmoment 🙂 !

Vittringen var så som jag vill ha den enligt mina kriterier, fart ut, rätt pinne, fart in. Just nu struntar jag helt och hållet i om hon går över pinnen en gång, det neddraget tar jag på mig eftersom vårt fokus nästan alltid är fart och tryck. För att förstärka farten ut jobbar jag ofta med en liten godisbit till vänster vid pinnarna, men igår så hade jag inte behövt den för Lyxa tryckte ut och började söka utan att ta notis om godisen till en början 😉 .

Hopp apport var JÄTTEFIN! Fartig ut, fint gripande och fart tillbaka! Belönade på olika ställen (ibland vid gripande, ibland efter hela momentet, ibland under sträckan tillbaka).

Zätat började vi med ett felskifte för Lyxa hade tankarna någon annanstans 😉 . Sen jättefina skiften, så då fokuserade vi mer på att gå i snygga vinklar. Det är svårt så det räcker och blir över 😉 .

Rutan hade leksak i sig för att belöna fart ut. Jättefina konskick och jättefint rutskick.

Dirigeringsapporteringen hade jag inte heller något att klaga på! Fin konskick, fin vinkel, jättefint gripande och SNABBT tillbaka utan någon stor sväng.

Inkallningen…. suverän! Bra tryck i alla tre inkallningssträckor, jättefina skiften och fin och snärtig ingång. Men HERREGUD var lydnadsinkallningen känns kort och töntig när man har fokuserat på bruksinkallningen på 75 m ;)!!

Fjärren var peppig, glad och nästan helt på stället. Sitt-stå-ligg-stå-sitt-ligg med bara en liten, liten förflyttning på stå sitt för att hon blev så lång av ligg-stå 😛 ! Men jag var väldigt nöjd.

 

 

Och så lille Boss då, han var riktigt supergrym 😀 ! Han är ju bara i början av sin lydnadskarriär och har än så länge bara små, små detaljer på plats, men det hindrar ju inte att man kan träna i stort sett alla moment i alla klasser (på hans nivå). Så igår tränade Boss:

  • Fotgående (bakdelskontoll, baklängesmarsch, framlängesmarsh rakt fram)
  • Platsliggning (se bild)
  • Sitt i grupp (utan grupp, ca 10 m avstånd)
  • Inkallning (från stillasittande + lämnande)
  • Konskick (började shejpa in att springa till kon)
  • Gripa vittringspinne

140815,3

 

Han imponerade också på mig med sin apportering! För bara ett par veckor sen kunde han för sitt liv inte förstå vad vitsen med en apportbock var, nu såg det ut såhär:

 

Att lägga märke till är att det är en stor apport som precis innan hämtats av Zolo, så det är både en (för Boss) okänd apport och en apport med rottweilerslem på 😉 ! Duktiga Boss ❤ !

 

En jättefin kväll tillsammans med fina träningskompisar. Det är så KUL att se hur roligt Zolo och Boss har tillsammans, både på uppvärmnings – och nedvarvningspromenaden så springer de runt och leker med varann. Stor och liten, så gölle ❤

140815,2

Avslutar detta inlägg med 2 rätt färska bilder på Pu. Sötnöt ❤

140815,6

140815,5

2 reaktioner på ”Lydnadsframsteg med Boss (och Lyxa) och nya Pu-bilder

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s