En agilityhelg i Frövi

I fredags lämnade vi Barney hos mamma och pappa, där han skulle få vara helompysslad ensamhund, och åkte mot Frövis agilitytävling med Smalis, Lyxa och Boss! Vädret var inte det bästa på vägen upp, men Andreas var glad ändå med sitt nyfixade agilityskägg 😉 .

140818,2

140818,1

140818,4

140818,3

 

Vi åkte till tävlingsplatsen och slängde upp tältet, och åkte sen till Nora där vi bokat en liten 8 kvm stor stuga. Jag hade vissa farhågor att den skulle vara helt förkrympt, men den var faktiskt riktigt rymlig 🙂 .

140818,6

140818,5

 

Lördagen startade rätt sent, klockan 10 var första start på de tre banorna. Agilityklass 1 var först ut, och det är ju den klassen som är den ”viktigaste” eftersom Smalis och Andreas behöver en sista uppflyttningspinne där. De gjorde ett riktigt snyggt och flytigt lopp men en lite springglad Smalis drog på sig 10 fel på bommen och gungan. I slutändan räckte det ändå till en 6:e plats och rosett, så de börjar få till rätt bra tider 🙂 . Filmer på loppen kommer senare i veckan!

Andra loppet var mitt och Lyxas hopp2 lopp. Det kändes skitbra, flytigt, jag var på rätt ställe och Lyxa var helt fantastiskt följsam. Allt var toppen, tills jag glömde banan och skickade henne över långhoppet en gång till 😉 . Så då var det bara att skrika ”fram fram” och dra till målet och belöna duktig hund med korkad förare.

Tredje loppet för dagen var Smalis hopp1. Där gjorde de ett RIKTIGT fint och felfritt lopp, och slog sig in på en 2:a plats och tog sin 4:e hoppklasspinne 🙂 . Duktiga pojkar, 2 nya rosetter hem till prisrummet 😉 !

140818,11

 

Sista loppet för dagen var mitt och Lyxas agility 2. Det började med att Lyxa hoppade rätt in i första hindret, och sen vet jag inte om det ENBART var pga crappig handler och övertaggad hund, eller om hon kanske slog sig lite, men det var helt superdåligt och ostyrigt lopp och hon bara cirkulerade kring hindren och lyssnade knappt på vad jag sa. Då tog jag bara slalomen och drog in i mål. Lyxa var lika glad som vanligt och markerade inte på något sätt att hon skulle ha ont, men där och då tog jag ändå beslutet att inte starta på söndagen. Vi kör ju bara agility på skoj, och OM hon hade slagit sig och skadat sig så det hindrar vår bruks – och lydnadsträning/tävling, så hade jag aldrig förlåtit mig själv 😛 !

Söndagen blev därför enbart Smalis som tävlade, och de gjorde 2 fina lopp men hade inte marginalerna på sin sida, så det blev 10 fel i agility 1 och en disk i hopp 1. Men allt som allt en GOD agilityhelg där Smalis gjorde 4 i stort sett fina lopp 🙂 .

140818,8

 

Förutom själva tävlandet så var det även en vardagslydnadshelg för lille Boss 😉 . Han är just nu en 8 månaders världspolis som är full med hormoner och ett hejdundrande humör, både mot andra hundar och mot mig när jag försöker hålla honom lugn och förklara att man INTE får flyga ut mot andra och gapskälla (mina händer fick ta emot ett antal klapprande tänder när han var som mest i spinn, älskade lilla trevliga unghund ❤ 😉 ).

När han är mest uppskruvad försöker jag ju att hålla oss utanför det värsta hålligånget (en agilitytävling är ju ett stort hålligång överallt, men det finns ju olika grader av helvetet 😉 ), jag känner att det gör mer skada än nytta att ha in en uppspeedad unghund in i ”lejonets kula” och tro att han ska kunna lugna ner sig där. Vi höll oss då i utkanter, stannade ofta och bara satt så han kunde få ”checka läget”, matade massor med köttbullar både när han var tyst och i ombetingningssyfte när han såg andra hundar han gick igång på. Jag kan lova att man är genomsvettig efter en sån promenad, även om man går i microfart och stannar många, många gånger. Ibland fungerade inte ens det, utan då fick jag bara ta och bara gå, så fick han bara hänga med. Inte det trevligaste alltid, men ofta rätt effektivt.

Men skam den som ger sig! Med nolltolerans för drag i koppel (stanna och backa så fort kopplet sträcktes, belöning när det slaknade) ett gäng köttbullar, en rolig kampleksak, ett par ”nej” när han gick igång och stormskällde (och beröm när han tystnade) så kunde vi ta flera promenader där han inte reagerade på hundar som skällde och inte behövde ”säga till” dem, utan istället kunde både gå förbi andra hundar i ett frivilligt fotgående med fokus, och även kampa sig förbi hundar som stormskällde. Små men ändå stora framsteg 🙂 .

140818,13

 

Det var även skönt att i tältet var han HELT trygg och avslappnad, och helt tyst trots att det var upphetsad agilitystämning runt omkring oss, och våra närmsta tältgrannar hade stormskällande hundar typ hela tiden. Boss skällde ett par gånger i början av lördagen, men fattade snabbt att om man var tyst och la sig ner när de andra skällde, så regnade det ner köttbullsbitar i hagen 😉 .

140818,9Och han hade en rätt skön och avslappnad stil när han sov också, verkligen helt trygg och tillfreds i sin hage tillsammans med pappa Smalis 😉

140818,14

 

 

Avslutar med ett gäng nya bilder på Pu! Hon har vid 9 veckors ålder lärt sig simma, har ett härligt bett/grepp (både i leksaker och i armar 😉 ), börjat lära sig att gå i koppel, träffat fler nya människor och hundar, hjälper till att fodra hönsen och springer frimodigt och glatt fram till alla hon träffar. Idag ska hon vägas, uppfödar-Tina gissar på att hon ligger på ca 5 kilo. Kommer nog bli en nätt liten tjej det där 🙂 !

140818,12


140818,16

140818,17

140818,19

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s