Lydnadstävlingar och Pus första kurs!

Oj, min kärleksförklaring till brukset har fått ett väldigt genomslag! Långt över 1000 unika läsningar igår, nästan 700 redan idag!

Jag tackar ödmjukast för alla fina ord och alla hejarop till att försöka få inlägget publicerat i någon form av hundtidning (inlägget ska skickas till SASK medlemstidning i alla fall, så jag börjar där 😉 ), och känner mig RIKTIGT lycklig över att flera har hört av sig/kommenterat på olika ställen att de blev riktigt sugna på att testa på brukset efter att ha läst mitt inlägg. PRECIS den effekten jag önskade ❤ !

140623,1 Upplet

Förutom brukset, så är det mycket lydnad som snurrar i huvudet nu (som jag sa igår, jag gillar VERKLIGEN lydnad också 😀 ). I morgon är det lydnadstävling för mig och Lyxa, vår första efter SM. Ska bli riktigt kul att komma ut och se var vi står just nu och vad vi ska lägga krutet på inför nästa veckas Rasmästerskap. Vi har vilat oss i lydnadsform (förhoppningsvis 😉 ) den här veckan, det enda vi gjort sen vårt härliga lydnadspass i måndags är lite fjärr för att försöka få fram de riktigt snygga ligg-stå-sitt kombinationerna som Lyxa har, men som ibland blir fel när hon ställer sig lite långt från ligg. Vi repeterar lite till ikväll, så får vi se hur det går  i morgon 🙂 .

Vi har ju även anmält oss till Rankingtävlingarna i Kungsör den 27-28 september. Jag tänkte redan i våras att anmäla till dem, men ändrade mig någonstans på vägen. Men nu när jag och Lyxa kom med i Spetsgruppen, så vill jag gärna ut och testa vingarna på rankingtävling igen då flera andra ur Spetsgruppen ska dit och tävla 🙂 . Ska bli riktigt kul, och vi ska under helgen dela rum som duktiga Susanne och hennes hoffe Edda, som vann elitklassen under landskampen mot Norges Rekrutter. Ska bli riktigt kul!!

Boss håller på med sin läxa med platsliggning och snabba lägganden. Han är smart den där grabben! Med honom tror jag inte att det kommer vara momenten som tar den längsta tiden innan vi kan ge oss ut och tävla, utan det faktum att han just nu är rätt störningskänslig 😉 . Just nu är vi superduktiga i vår egna trädgård, men som Mona sa på kursen i måndags: ”Synd att det går så få tävlingar i den egna trädgården” 😉 ! Bara att fortsätta träna i olika miljöer tills han landar i sig själv!

Och förövrigt, nu är det bara 15 dagar tills jag hämtar Pu, och redan nu är hon anmäld till sin första kurs! Jag har anmält oss till Sikta mot Stjärnorna för nyss nämnda Mona, en kurs som beskrivs såhär:

Tävlingsmässig träning-Sikta mot stjärnorna 5 tillfällen a´3 timmar med start i Oktober
Gruppmomenten görs varje gång.
Varje ekipage har ett pass enskilt där man kan arbeta med en kedja/helhet eller med någon detalj/något moment. Här har man tillgång till kursens övriga deltagare för att få hjälp att titta, komma med synpunkter eller för kommendering eller störningsträning.
Sedan har vi gemensam genomgång av ett moment som vi arbetar med i grupper om två och två eller tre och tre. Riktar sig till dig som är i början av tävlingskarriären och behöver hjälp med både momentinlärning samt helhets/störningsträning.
Allra mest får du ut av denna kurs om du är intresserad av att engagera dig i och lära dig även av dina kurskamraters träning.

Jag tror att det kommer passa oss perfekt, det kommer bli lite träning, och mycket tid för Pu att bara vara med, ligga i bur, titta på andra som tränar, sova, tugga ben och lära sig hur man beter sig under gruppträning. Lära sig mycket om allt det där som är runt omkring den faktiska tävlingen som är så otroligt viktigt, och även leka fram lite grunder.  En superbra start på vårt kommande samarbete 🙂 .

140826,11

2 reaktioner på ”Lydnadstävlingar och Pus första kurs!

    • Ja, det ska bli jättespännande att få hem en ny liten individ att lära känna. Och även spännande att ha två valpar att träna samtidigt. Säkerligen skitjobbigt i perioder, men ändå kul och spännande 😉 !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s