Härlig helg med tårta och hundhus

Vi hade riktigt suveräna dagar helgen som var!

Först de roliga tävlingsresultaten på lördagen, sen på kvällen kom Elin hem på ett par timmars vin&mathäng. Vi började med champagne och överblivna dopbakverk, och sen blev det vin och kycklingpaj (som jag blev MÄKTA stolt över, både snygg och god blev den 😉 ). Helt suveränt sätt att spendera lördagskvällen på!

140901,1

140901,2

140901,3

 

Vuxna (eller gamla 😉 ) som vi är så blev kvällen inte allt för sen, så söndagen kom i gång rätt tidigt ändå. Dock så blev det en långsam start på några timmar med långfrukost, kaffe och bara sitta och stirra ut genom fönstret  på världen och bara göra ingenting. Men vid 11 kom vi ut och började fixa med hundhuset, Andreas bytte brädor på fasaden och förberedde för att installera de nya hundluckorna, och jag skyfflade massor lass med bark in i ena sektionen av hundgården 🙂 .

140901,6

140901,7

140901,4

Vi kommer ha del av utegårdarna barktäckt, och sen del av gården med bara betongplattan. Varför vi valt bark är nog lite bara ren smaksak, jag tycker att det luktar gott, är mjuk, varmare på vintern än ex sten, det känns inte lika farligt om hundarna får för sig att tugga lite bark istället för sten osv…. Men eftersom det är första säsongen vi har hundgården i bruk så får man utvärdera senare hur det fungerade 🙂 . Smalis tyckte i alla fall jättemycket om barken, och satt mestadels där hela tiden vi grejade och gick även och la sig och sov på barken 😉 .

140901,5

Nu hoppas vi bara på att det blir uppehåll ett tag, så vi ska kunna måla klart väggen så den blir lika röd och fin som resten av hundhuset och huvudhuset, så vi slipper den kalla, flagnande blå färgen snart 😛 ! Sen ska vi även bygga till en ”altan” med tak vid hundluckorna så det blir regnskydd direkt vid dörren och hundarna kan ligga där och spana om de vill när de är inne i hundgården. Kommer bli så himla fint 🙂 .

Efter en sen lunch/tidig middag (luddag?) så fortsatte Andreas fixa lite, medan jag gick ut viltspår till snusrarna.

140901,8

 

Smalis, Barney och Boss blir alltid lika lyckliga och exalterade när spårselarna kommer fram, så himla roligt att de tycker att det är så kul! Alla tre spårade bra och hittade fram till klöven (som de alla tre blir helt galna av glädje när de gör), men Boss var fanimej helt fenomenal! Att se den där lille 32 cm hunden helt stensäkert spåra genom blåbärsris högre än han själv, över stock och sten, genom täta granar, och nästan utan att vara av spåret en enda gång (och de få gånger det hände ringade han sig blixtsnabbt tillbaka igen), det är helt galet roligt 😀 ! Fina, pyttelilla spårhunden, som nu äntligen vuxit i sin vuxensele 😉 !

140901,9

140901,10

 

Resten av söndagen var sen väldigt lugn och fin, jag malde av de sista avsnitten av Band of Brothers (för jag vet inte vilken gång i ordningen, underbar serie!), och hundarna låg spridda över huset och var avdäckade efter en hel dag utomhus och spår. Smalis hängde med mig på övervåningen och höll sig i sitt soffhörn ända till kvällsmaten 😉 . Superhärliga söndag!

140901,11

 

Och som vanligt, ett par kort på Pu. Bara 12 dagar kvar tills jag hämtar hem henne 🙂 .

140901,12

140901,13

140901,14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s