Lydnadsträning i skottsalvor

Idag gjorde jag, Lyxa och Boss ett gästspel på GMBK tillsammans med Jonna och Zolo. Då klubben ligger brevid ett militärområde, och det idag verkade vara någon sorts övningar där, så smällde skottsalvor konstant. Alltså inte bara någon gång ibland, utan KONSTANT. Men ingen av hundarna bryr sig det minsta, särskilt ball med Boss som aldrig förr hört skottsalvor så 🙂 .

140901,1

 

Lyxa visade framfötterna i vittring, hopp apport (SÅ fin galopp och snabbt gripande!), framåtsändande, konskick, och bruksinkallning. Idag sprang hon fint på kommando men hamnade första gången i ett sättande pga farten. La om henne och gick sträckan ut och kallade sen igen, och gång två gjorde hon ett så JÄVLA snyggt ställande så jag bara vrålade av glädje. Knuten som blivit är på väg att lösas upp 🙂 . Att vi sen avslutade med ett av våra bättre fotgåenden ever, det gav en riktigt göttig känsla på träningspasset och en bra feeling inför helgens rasmästerskap!

Och sen lille Boss, fan vad ball han är 😀 ! Han fick träna fotgående (han börjar fatta helt på eget bevåg var hans position är, söker snabbt upp min vänstra sida om jag går ifrån honom och kunde idag gå upp emot 10 steg fint fotgående framåt), snabba lägganden (började experimentera med om jag kunde få till det när jag var lite i rörelse, gick faktiskt lite halvbra 🙂 ) och inkallning. Idag var första gången jag testade att sätta ihop ett sitt kvar med ett lämnande (med ryggen emot) och lite stadga innan inkallning. Duktig Boss!

Här kommer en filmsnutt på en inkallning, ni hör lite av skotten i bakgrunden 😉 .

 

Avslutningsvis fick han träna platsliggning. Vi fick till ett rätt långt avstånd, och som mest nästan 30 sekunders stillaliggande. Känns som en bra start 🙂 .

140901,2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s