Rasmästare x 2!

I fredags vid 11-tiden började jag och Lyxa rulla upp mot Håverud/Mellerud och Rasmästerskapet 2014. I år gick tävlingarna på Melleruds BK, och på fredagen var det elitlydnad som gällde för oss.Vi hade inte riktigt med oss feelingen som vi brukar ha tycker jag. Sånt där som egentligen inte syns utåt, men som känns inåt.

Gruppmomenten var jättefina trots lite stökigheter runtom, så där var jag jättenöjd.

140907,8Foto: Agnetha Andersson

Fotgåendet kändes OK (bitvis riktigt bra), zätat var väl också OK, inkallningen hade ett crappigt avslut (resten rätt bra), rutan var KALASBRA och jättefin i alla delar, i dirigeringsapporteringen fick jag dirigera om henne (hon såg inte vänsterapporten i gräset, och det gjorde inte jag heller 😉 ) men det var en skitsnygg omdirigering och de andra delarna var jag jättenöjd med, vittring kass (spottade/tappade pinnen på typ halva vägen in?! Jag valde att kommendera henne att hämta den och berömde henne massor när hon kom in med den), hopp apport halvdant….. och så kommer fjärren. Fjärren fjärren fjärren! SÅ LÖJLIGT JÄVLA FIIIIN!!!! Rörde sig inte en millimeter från linjen utan hade helt låsta baktassar, snärtiga nerlägganden, snärtiga uppsitt, balanserade stå och finfint bakåtsitt. SÅ OTROLIGT NÖJD blev jag!!

Summasumarum, trots vittringsfadäsen och den lite naggade feelingen, så blev vi ändå Rasmästare i elitlydnad på 284 poäng 😀 !

140907,1

 

Sen åkte vi och checkade in i vår stuga, lyxlirare som vi är hade vi en 4-bäddars stuga helt själva (från början skulle jag bo med två andra tjejer som sen inte skulle med, sen stannade Andreas hemma för att fixa på hundhuset, så då blidde det bara jag och Lyxa 😉 ). Superfina stugor!

140907,2

140907,3

140907,4

140907,5Kvällen spenderades på tacomingel tillsammans med större delen av människorna på tävlingen tror jag 🙂 . Mycket aussiesnack, mycket skratt och ett glas vin, sen var det skönt att ta sig upp till stugan och lägga sig och läsa tills ögonen gick igen.

På lördagsmorgonen gick vi upp vid 8, Lyxa fick frukost och vi tog en liten morgonpromenad. När vi kom tillbaka till stugan igen så hoppade Lyxa upp i sängen och somnade igen, och jag tänkte att jag bara skulle läsa lite, lite till innan frukost.

140907,9Tji fick jag för det där ”bara läsa lite”, när jag tittade på klockan nästa gång var den 11, och det var dags att börja göra sig i ordning och ta sig bort till klubben.

Klockan 13 körde vi lottningen för brukslydnaden, och jag drog nummer 6 till mig och Lyxa. Platsliggningen gick helt smärtfritt med full pott på poängen, och sen bara vi väntade på vår tur.

140907,10

 

När vi gick in och körde så var det med en helt annan feeling än på lydnadslydnaden! Vi var tillsammans, vi var ett team, vi kämpade ihop och inte emot varann. Vi hade sanslöst kul därinne! Lite FÖR kul ibland kanske, för vi drog på oss lite tråkiga småfel som drog ner poängen 😉 .

Fotgåendet hade en suverän känsla, inkallningen fick mig att vråla högt av glädje efteråt för det var SÅ bra fart, ett SÅ JÄVLA bra ställande, ett otroligt fint läggande och ett skitbra avslut!!! TYVÄRR hade Lyxa typ ”lagt sig tillrätta” eller nått när jag lämnade henne, så där åkte poängen långt ner (ena domaren skrev ”i övrigt exemplariskt” i sina kommentarer om momentet 🙂 ). Framåtsändandet var SÅ nära att bli jättebra då hon gjorde både fina utgångar, avsaktningar, saktasträckor och inkallningar (inkallningarna var nog de bästa på tävling hittills). Tyvärr så stannade hon på sista sträckan, PRECIS innan vi fick ”kalla in”kommandot, så där fick jag ge ett extra kommando 😛 ! Krypet tyckte jag kändes bra, domarna tyckte att vi hade lite för lite flytighet och någon trängning i en vinkel, skallet var jag supernöjd med för hon skällde ihållande och fint när hon skulle och var helt tyst när hon skulle (domarna tyckte hon studsade lite mycket). Metallapporten kunde jag bara skratta åt för att det blev så galet, Lyxa BÅDE startskallade OCH travade in med den (är man så taggad så man skäller tycker iaf JAG att man åtminstone kan GALOPPERA in med den 😉 ). Tungapporten  var jag jättenöjd med då hon grep fint, kom in i snabb trav och gjorde en fin ingång (tempot gav oss nerdrag från domarna), hoppet var som det brukar och stegen var bra då hon ansträngde sig att trampa även på pinne 2 i uppgången som hon ibland kan missa.

Allt som allt samlade vi på oss 255,5 poäng och var tävlingens bästa lydnadspoäng.

Ett tag senare var det dags för upplet, och där sprack vi rejält 😛 . Det var en för oss (och många andra) riktigt svår ruta, med en ravin i sig och massa snårighet och buskar som gjorde att varken man själv eller ens hund såg varann under mycket av tiden, och det var svårt (för att inte säga omöjligt) att kunna se var föremålen kom ifrån. Vi fick in två föremål och betyg 5-5 😛 ! Efter detta åkte jag och Lyxa tillbaka till stugan, Lyxa tog en siesta och jag läste mer i min bok, tills det var dags för middag (thaibuffé) vid 19 och ett par timmars trevligt häng och snack. När jag kom tillbaka till stugan tog jag och Lyxa en liten kvällspromenad och avslutade kvällen med tuggben och ett glas vin 😉 .

Ställningen efter första dagens tävlande var att jag och Lyxa låg på en tredjeplats, och det var tätt i topp 3 där vi alla låg inom en poäng från varann!

140907,12

 

Idag ringde klockan 06,30, och jag och Lyxa klev upp till ännu en fantastisk morgon i Håverud

140907,14Morgonpromenad och frukost för Lyxa, sen städade vi ur stugan och åkte ner till restaurangen så jag fick lite att äta också, och det livsviktiga kaffet! Vid lottningen klockan 8 drog jag lott till B-gruppen, A-gruppen fick lotta sina spår och åka ut direkt, vi i B fick vänta till 9.30. Efter att ha suttit och halvsomnat i bilen fram tills dess drog jag spår 10, och sen åkte vi ut.

140907,15

 

Det tog inte så värst lång tid från det att vi stannade tills att domarna kom (kanske 20-30 min? ) och det var dags för påsläpp. Jag kände mig faktiskt helt lugn, selade på och gick till anvisad punkt. Skickade ut Lyxa, och hon gick lite mer än halva rutan, svängde 90 grader åt vänster ca 2 meter, vände sen och gick åt höger. Jag följde med, närmade mig rutan, som traditionen bör så blundade jag när vi närmade oss rutans kanter.

Vi blev INTE tillbakaropade, Lyxa hade tagit ett finfint framspår och väldigt kort efter rutan fick vi in första pinnen 🙂 ! Sen rullade det bara på, precis lika behagligt som vanligt, även där spåret gick över rena klippor utan vegetation. Pinne efter pinne kom in, och när vi kom i mål hade grymme-Lyxa plockat med sig alla 7+slut! Grymmaste spårhunden som avslutade helgen med flaggan i topp!!

140907,16

 

Nu var det bara att vänta och se hur de gick för de andra två i toppen. Den ena såg jag snart på Facebook att det tyvärr hade blivit bakspår och en pinne bort (vilket gjorde att vi som allra sämst skulle hamna på andra plats). När jag kommit tillbaka till klubben och stannade bilen, så såg jag att jag fått ett meddelande på Facebook från Malin (förra årets Rasmästare i elitspår med sin fantastiska Vegas) där det bara stod:

”Du vann! Grattis :)! ”

Tvåan från gårdagen hade alla pinnar hem, men tyvärr ett bakspår, och den tighta ställningen oss emellan innebar precis det, jag och Lyxa tog hem titeln Rasmästare Elitspår 2014!! TVÅ rasmästartitlar på samma tävling!! Vi slutade på 571,5 poäng och tog därmed vårt 5:e cert!!

Jag kunde knappt tro att det var sant, jag blev helt fnissig och fnittring och log från öra till öra flera timmar efteråt! Fantastiska, underbara, bästa Lyxa, vilket jävla team vi är!!

Talangtrupp23Foto: Cecilia Mårtensson

Resten av dagen satt vi lyckliga, trötta och nöjda och tittade på lägre/högre (spår/sök) och elit (sök) lydnaden, fick applådera mycket och minglade bland alla trevliga aussiemänniskor. Vi var kvar tills hela prisutdelningen var slut för att kunna applådera alla duktiga deltagare, och sen hade vi det härliga i-landsproblemet att vi knappt fick plats med priserna i bilen 😉 !

GRATTIS till alla fina prestationer som gjorts i helgen, och STORT tack till arrangörer, medtävlande, funktionärer, domare och alla andra som gjorde helgen så suveränt bra!! Jag ser redan fram emot nästa år!

Alla ni aussieägare som läser bloggen, oavsett vilken klass ni tävlar, STÄLL IN ER PÅ ATT KOMMA!! Jag lovar och garanterar att det är en jättehärlig upplevelse där man får träffa massa trevliga aussiefolk och får se massa fina aussies in action! Det är en härlig stämning och man får mycket pepp, stöd och applåder 🙂 ! Nästa år vill jag se MASSA aussies i både lydnad, sök och spår 🙂 !!

 

 

 

2 reaktioner på ”Rasmästare x 2!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s