Småpass

Vi har tagit det rätt lugnt i veckan såhär efter rasmästerskapet. Eller ja, som efter alla tävlingar ;). Jag behöver alltid lite återhämtningstid efter en urladdning som tävlande ändå är, ett par dagar där jag inte är så seriös i hundträningen utan bara mest lallar runt och bara är tillsammans med hundarna. Fast när jag tänker efter så var jag ju på lydnadskurs med Boss i måndags och skulle varit på agilitykurs med Lyxa och Smalis igår om inte fröken blivit förkyld…. men ändå 😉 !

140910,1

Idag har jag varit lite mer seriös, redan på skogspromenaden började jag väva in lite träning med hundarna individuellt. Lyxa fjärr, Smalis inkallning, Barney lite rallymoment och Boss fokus i utgångsposition, inkallning med ingång och ordförståelse för sitt/ligg.

Sen på kvällen fick alla 1 (Boss 2) pass vardera.

Lyxa fick träna på fjärr, främst skiftet ligg-stå som jag håller på att försöka befästa bakåtkliv/hopp med framtassarna än mer, just för att göra det ännu lättare för henne när nästa skifte är stå-sitt. Blir hon för lång i ställandet (som hon kan bli om hon bara fäller sig upp från läggande) så ökar ju risken att baktassarna flyttas framåt i stå-sitt.

Smalis tränade på tvåans fjärr. Försöker få till lite signalkontroll där, får han som han vill så gör han ju tusen sitt-ligg-sitt skiften innan man hinner blinka 😉 . Fort ska det gå!

Barney fick träna rallymoment. Han och Andreas ska ju tävla om ett par veckor, så det är ju läge att börja putsa till rallyn lite 🙂 . Det blev:

  • Ingång vänster
  • Ingång höger
  • Sitt framför, ingång
  • Sitt framför, gå 1 2 3 steg
  • Sitt – ligg – sitt
  • Sitt – ligg – gå runt
  • Sitt – stå – gå runt

Boss fick träna fokus i utgångsposition och betinga min tävlingspose (stillasittande med fokus i 15 sekunder), ingångar (börjar hitta positionen från rörelse ) och platsliggning (stillaliggande på 5 m avstånd i 45 sek). Även minifotgående i cirkel, där han också börjar hitta positionen i rörelse .

Idag verkade ÄNTLIGEN poletten trilla ner på honom gällande omvänt lockande! Istället för ”du gör rätt, fortsätt så” så har Boss trott att det betyder ”du gör rätt, men du kan göra massa andra tricks samtidigt ändå för att du är så söt” ;). Underlättar stadgeträningen RÄTT så mycket när detta verkade gå in i huvudet på honom 🙂 !

Och på tal om duktiga hundar, här kommer ett (rätt oskarpt) mobilfoto jag fick från Tina igår. Fina lilla duktiga Pu har nu även lärt sig att sitta uppbunden, lugn och stilla, medan andra tränar. Vilka fantastiska grunder hon kommer ha med sig när jag hämtar henne på lördag!

140910,6

Och så lite pirayakort 😉 !

 

 

140910,3 140910,2 140910,4 140910,5

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s