Lyxaträning och prispallar

Igår kväll när Andreas kom hem så tog han ut snusrarna och Pu i skogen, så jag och Lyxa kunde åka iväg och ha lite ensamtid och träna lite 🙂 . Vi drog till klubben och körde ett kort och koncist pass med blandade lydnad – och brukslydnadsmoment.

140916,8

Eftersom vi två tävlingar på raken haft problem med tappad/spottad vittringspinne så fokuserade jag i det momentet på just återgång och ingång, och förstärkte upp ingångarna separat och specifikt med ceasarblötmat. Jag hade endast en pinne ute för att inte blanda in själva sorteringen i det hela, och fick till flera fina omgångar med bra fart ut, fint hållande och bra fart ända in i ingången (och bra hållande av pinnen).

Rutan körde jag utan kantband för att säkerställa att Lyxa går efter konerna och inte kantbanden. Varierade även med belöning i rutan och ingen belöning i rutan. Bra konskick alla gånger, bra fart till rutan (en gång så bra fart att hon inte han stanna, så då fick vi träna omdirigering, som blev bra 😉 ), bra ställande på kommando (varierade att ha henne kvar stående tills jag belönade och att lägga ner henne). Överlag bra ruta.

Zätaskiften (utan koner) blev 100% rätt, även med olika tonfall på kommandona. Jag vill testa av så att Lyxa inte (längre, som hon var förr) är beroende av ett visst tonfall för att utföra skiftena, då det är svårt att alltid ha 100% likvärdiga kommandon.

Inkallning gjorde jag på både lydnads – och bruksavstånd. Bägge med belöning för fart in sista sträckan, då det är ett av våra ”problemområden” som ofta behöver påminnas om 🙂 . Bruksinkallningen var förbannat läcker, ställandena sitter som en smäck nu igen!! Nu behöver jag bara ha en vakt eller en spegel för att se till så hon inte rör sig vid lämnandet, så onödiga poäng bort där!

Hopp apport fick jag greja med ett tag. Körde både rena gripaövningar på metallen med het förstärkning, samt släta apporteringar med förstärkning för fart in. När jag la till hoppet körde jag lite hets innan utskicket för att få henne lite taggad (svår balans där, för mycket taggning så kommer startskall). Ett par gånger fick hon till bra gripande men trav in, då valde jag att bara berömma med rösten och sen direkt göra om momentet igen. Kom hon upp i galopp då, så blev det förstärkning med antingen leksak eller blötmat. Det här är också ett av våra problemområden som behöver mycket och upprepad träning 🙂 .

Fjärren var jag dödsnöjd med! Helt på stället och fina rörelser med fin attityd! Nått som glädjer mig är att sitt-ligg skiftena har blivit så himla mycket bättre sen jag bytte kommando och handtecken, nu är de riktigt snärtiga och fina 🙂 . Och ligg-sitt har verkligen höjt sin lägstanivå nått enormt! Även kombinationen ligg-stå-sitt har blivit riktigt bra! Även om vårt bästa ligg-stå skifte inte alltid kommer med i kejda, så anstränger hon sig riktigt mycket att verkligen kliva bakåt i stå-sitt.

Fotgåendet testade vi av lite grann, med vår halvnya devis att allt utom stegförflyttningar sker utan kommando, så det är hela tiden Lyxas uppgift att hålla koll på mig. Det känns riktigt bra, och igår var stegförflyttningarna några av de bästa Lyxa gjort. Kul!

Skallet var så fint så, helt tyst under tystnaden och sen 15 klockrena, jämna skall innan belöning.

Krypet kändes också riktigt bra, jag kollade av lite olika steglängder/steghastigheter för mig som känns bekväma för oss bägge två. Det ska ju vara flytigt och fint det momentet!

Allt som allt var jag grymt nöjd och Lyxa var glad och starkt förvissad om att hon var bäst i världen efter det passet 😉 !

 

För övrigt vill jag visa två jättefina bilder från prispallarna på Rasmästerskapet 😀 ! Alla resultat och fler foton finns på Rasmästerskapets hemsida. Foto: Alice Andersson

140916,1

Prispallen lydnad: Camilla Lundgren och Ojoys Adelphi/Jag och Lyxa/Johnny Holmström och Blue Wingfires X of Hot Shot

140916,2

Prispallen spår: Barbro Larsson och Chess Players Patek Philippe/ Jag och Lyxa/ Carina Stjernborg och Stjernborgens Jagger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s