Vardag med flocken

Dagarna rullar på här hemma, och det känns som att Pu har bott här mycket längre än vad hon egentligen har 🙂 .

Hon fortsätter att vara en självsäker, social, öppen, stadig, lekfull och tyst valp som älskar allt och alla och är väldigt behaglig att ha att göra med. Igår fick hon träffa två för henne främmande människor (grävare som grävde ner elkabel och fiberkabel på vår tomt, samt min vän Åsa), och bägge två sprang hon glatt fram till med viftande svans och med en total övertygelse om att de älskade henne och var världens snällaste människor 🙂 .

140916,6

Hon smälter bra in i vår flock och alla gillar henne. Hon och Boss har fått ett speciellt band som innefattar massa lek och bus dagarna i ända 🙂 . Vädret är fortfarande bra nog att jag kan ha altandörren öppen, så hundarna springer ut och in som de vill. Jag är SÅ lycklig över att vi köpte detta hus som har de perfekta förutsättningarna för en hundflock!

 

Och så är det extra skönt att ha en snäll, stor aussietjej som den lilla aussietjejen kan kura ihop sig intill ❤

140916,7

Vi har inte tränat något ”seriöst” än, det enda jag har gjort är att kampat lite med henne. Jag gillar verkligen hennes kamp, hon suger tag i föremålen jag presenterar och har ett fast och fint bett utan omtag även när jag puttar runt på henne lite grann 🙂 . Kommer snart börja presentera lite ”dead and alive” och andra byteslekar för henne, för lilltjejen har ett visst mått av ”MIN”-tanke…. 😉 .

Vi har varit ute och gått skogspromenader med hela flocken för att Pu ska få lära känna sina omgivningar lite mer. Första promenaden i söndags gick både jag och Andreas med, och Pu hängde på resten av flocken som om hon inte gjort annat. Vi körde som vi alltid brukar med nya hundar, belönade spontankontakt och tränade lite inkallning. Det är en fräck känsla att ha fem hundar lösa i skogen och verkligen lita på dem nog att kunna ge dem den friheten 🙂 .

140916,3Igår var Andreas ute och gick med snusrarna och Pu själv när jag och Lyxa var och tränade. Pu hade visat sig från sin bästa sida och bjudit på kontakt, fotgående, hållt koll på Andreas och kommit på inkallningar. Duktig liten Pu!

Hon sover fint på nätterna (hon behöver dock gå på toa någon gång under natten, men så fort det är klart så somnar hon om snabbt igen) och varierar att sova i sängen och på golvet. Som sagt, finns det hjärterum så finns det stjärterum, och delad kudde är dubbel glädje, eller nått …. 😉 .

140916,4

En reaktion på ”Vardag med flocken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s