I mitten av veckan

Idag är det lite tristare väder än igår, då det var strålande solsken och sommarvarmt hela dagen! Men det har inte hindrat hundarna att vara ute från 8,30 och leka i trädgården, sen fick jag strax efter tio ropa in dem. Det är underbart att de har sån glädje av varandra, men allihop (och särskilt de två valparna) behöver också ”tvångsvilas” ibland för annars skulle de nog springa ute dygnet runt! Och direkt efter jag hade stängt dörren så märktes det att de kände efter att de faktiskt VAR trötta 😉 . Boss gick och la sig i sängen, och de andra kurade ihop sig under köksbordet ❤ .

140917,11

Igår var det som sagt en underbar dag, med sommarvärme och solsken! Altandörren stod öppen på vid gavel så hundarna kunde gå ut och in som de ville, och jag hängde mest på altanen och gottade mig. Vid lunch kom grävarna och bröt strömmen för att skarva de sista på elkablarna som grävts ner i trädgården, så då tog jag och hundarna och gick ut i skogen.

Jag kan inte nog understryka hur FANTASTISKT det är att ha fem hundar som lösa på promenad går att styra både som flock, och även enskilt som individer. Att ha både stoppsignal och inkallning på flocken så man har tillräckligt mycket teamwork för att de ska kunna få vara lösa…. helt underbart 🙂 .

140917,1

Det blir ju också mycket träning invävd i promenader och när man bara sitter i skogen 🙂 . Förutom träning på stopp/inkallning/riktningsändring och förstärkning av spontankontakt för alla, så fick Pu även ”automatiskt” träna på omvänt lockande, förståelse för och uppsökande av belöningszon, följsamhet och fokus vid vänster sida, inkallning och koppelgående i flock. Fina tjejen känns som att hon kommer bli jätterolig att träna när vi sätter igång sen ❤ .

När vi kom hem blev det lunch, och sen mer häng i trädgården där Boss och Pu hade varsitt hjorthorn som de hela tiden bytte, då Boss tyckte att det som Pu hade var det godaste… oavsett vilket hon hade 😉 .

140917,3Senare på kvällen så hängde vi lite i hundgården. Sen altanen byggdes har det verkligen blivit mysigt därinne, och hundarna är gärna därinne 🙂 . Vi tränade lite på att Pu skulle lära sig att gå genom hundluckan, och sen satt jag och läste därinne medans hundarna rumlade runt och sprang ut och in mellan hundgård och trädgård.

140917,5

140917,6

När Andreas kom hem på kvällen så tog jag och Lyxa en cykeltur. Ca 15 minuter uppvärmning, 30 minuter cykling i raskt travtempo och så ca 15 minuter nervarvning där Lyxa fick vara lös och bestämma tempot själv 🙂 . Riktigt nöjd med hennes återhämtningsförmåga, på bara ett par minuter så hade hon slutat flåsa och var nere i ”normalläge” igen 🙂 .

140917,8

140917,9

140917,10

 

2 reaktioner på ”I mitten av veckan

 1. Jag tycker att din blogg är så härlig och inspirerande 🙂 Kul att du också älskar rosa! Det vore väldigt roligt om du ville utveckla vad som menas med belöningszon! Jag gillade ordet och blir nyfiken 😉 På tal om nyfiken … vad läser du?

  • Tack, vad kul att du gillar bloggen 😀 !

   Det jag menar med belöningszon är ett område där hunden kan förvänta sig att det kommer belöning, och därför drar sig dit och gärna är i det området. T.ex vill jag att hunden ska veta att om man håller sig nära intill mitt vänstra ben, så kommer man säkerligen bli belönad för det. Detta för att hunden inför fotgåendet ska lära sig att intill vänsterbenet är det kul och lönande att vara :).

   När jag börjar med en valp är belöningszonen lite större, så en exakt position är inte så viktigt för att valpen ska få utdelning. Men desto mer medveten den blir, desto mer minskar jag zonen så att den tillslut måste vara i korrekt fotposition för att få utdelning 🙂 .

   Boken jag läser på bilden är en skräckroman av Dean R Koontz, jag har plöjt igenom ca 6 st den här veckan som jag varit valpledig ;)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s