Dåligt-Bra-Dåligt-Bra, men i slutändan helt OK

Som rubriken säger, så var min och Lyxas insats på gårdagens elitspårstävling på GMBK Grand Prix 😉 . Tävlingen i sig och allt omkringarrangemang var SUVERÄNT, hatten av för GMBK och alla inblandade!! Vilken fantastisk tävling, vilket fantastiskt prisbord, vilket suveränt tajmat tidsschema och vilken underbar atmosfär bland tävlande och publik! Jag kommer garanterat anmäla mig nästa år igen och hoppas på att få delta på detta fantastiska arrangemang igen 🙂 . Så himla kul att träffa och prata med bruksmänniskor från alla grenar, så genuint trevliga och glada för varandras skull. Jag pratade med mängder av mina medtävlande i spåret, och det är verkligen superkul och trevligt när man lär känna varandra ute på tävlingar 🙂 .

Åter till vår tävling: vi samlades 7.30 i klubbstugan för lottning. Jag drog spiken och hamnade således i första gruppen.

140922,4

 

Väl ute vid spåret så kom domarna nästan direkt, så det var påsläpp nästan på en gång. Jag skickade ut Lyxa i rutan, och hon gick spikrakt ut och vinklade stensäkert till höger när hon kom på spåret. När jag följde henne så hörde jag hur TL gick åt vårt håll, och visste redan där att vi var på väg ut i ett bakspår 😛 . Jag försökte lite diskret att bändhålla i linan i ett fåfängt försök att få Lyxa att vända, men det var ju bara att bita i det sura äpplet och få det förhatliga tillbakaropet. Direkt när jag vänt Lyxa så tuffade hon iväg i spåret med självklarhet. Blir GALEN på bakspår! Där började vi DÅLIGT.

Spåret var bra, men på vissa ställen rätt sumpigt och blött så man sjönk ner en bra bit. Lyxa var smutsig långt upp på bröstet, så det var här och där ett tufft spår fysiskt. Men Lyxa hade inte ett enda tapp och inte en enda tveksamhet, och när vi hittade slutpinnen och kom fram till mottagaren så hade vi med oss alla våra 7 pinnar + en extra från gårdagens spår. Fullt på spåret är BRA!

140922,2

 

Sen tillbaka till klubben för lydnad. Vi hade nog bara 5 minuter från det vi kom tillbaka tills vi gick in på planen. Vi gjorde rätt så dåligt ifrån oss där inne, vi var virriga bägge två och kändes trötta. Lyxa hade nog för dagen behövt lite mer återhämtning efter det sugande spåret, det tog mycket krafter från henne. Vi hade bra känsla i inkallningen (riktigt nöjd!), skallet, tungapporten, hoppet och stegen, råkade nolla framåtsändandet (Lyxa drog åt höger mellan de två yttersta i gruppen) och så kastade jag metallen så den stod på högkant och gjorde momentet ännu sämre än vad det brukar 😛 ! Sammanlagt med platsen (och minus framåtsändandets poäng 😛 ) hamnade vi på 233,25 poäng i lydnadsdelen. Feelingen där var DÅLIG.

140922,6

 

Sen hade vi typ 1.5 timmars ledigt tills det var dags för uppletet. Jag var lite nojjig eftersom Lyxa hade känts så slö på lydnaden, att hon kanske var sjuk eller nått (hönsmamma JA 😛 ) . Men när jag tog ut henne ur bilen för att gå sträckan bort till uppletsrutan, så var hon hur pigg och peppig som helst så jag hade nog inte behövt noja 😉 ! Hon tog med sig den peppigheten in i rutan och var skitduktig och sökte av rutan fint och man såg hur bra hon jobbade när hon fick vittring på ett föremål! På runt 3 minuter hade hon hittat alla fyra föremålen och levererat in dem fint och tugglöst in till mig, och för detta belönades vi med 9-9 från domarna (litet nerdrag för tempo). Det var riktigt jävla BRA 😀 !

140922,3

Med ett bakspår och ett nollat framåtsändande lyckades vi ändå skrapa ihop 553.25 poäng, certpoäng och en 8:e plats av 15 starter. Så det är väl ett helt OK resultat ändå, även om jag inte sticker under stol med att jag ville ha det bättre. Ribban flyttas ju lite för varje mål man når, först vill man bara ha ett GK, sen certpoäng, sen cert…. och nu är målet för varje tävling SM-poäng, så då blir alla poäng under detta lite blaha till slut 😉 .

Men en sak är säker, oavsett slutpoäng och placeringar, Lyxa gjorde sitt allra bästa för dagen och jag är jättenöjd med vad hon presterade! Hon är superspårsäker, en pinnplockarmaskin (det här var hennes femte tävling på raken med alla pinnar hem 😀 ! ) och gjorde ett fantastiskt fint upplet! Duktiga, snälla, söta Lyxa ❤ !

140907,10

Idag har jag anmält oss till årets två sista spårtävlingar. Nu håller vi tummarna att vi får tävla iallafall en gång till i år innan det är dags att avsluta och sammanfatta det FANTASTISKA brukstävlingsåret vi haft 2014 😀 !

 

2 reaktioner på ”Dåligt-Bra-Dåligt-Bra, men i slutändan helt OK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s