Rankingtävling lördag

Då var rankinghelgen över! Två dagar med superbra arrangerade tävlingar av Kungsör BK. Stämningen var på topp, alla var glada och trevliga och man fick se MASSOR av assnygga utföranden! Herregud vad det är häftigt att titta på ekipagen i den absoluta toppen, helt fantastiskt! Och underbart med den fantastiska provhunds-Corgin som visade oss andra hur det skulle gå till i de olika ringarna 🙂 .

140929,8

Min och Lyxas insats var mycket ömsom vin, ömsom vatten. Om man tittar till helheten så är jag nöjd, vi HAR en fin helhet, fina transporter och Lyxa är superglad och pepp rätt igenom (oavsett om momenten i sig går bra eller dåligt 😉 ). Jag behöver aldrig oroa mig över att hon ska bli miljöstörd, tycka situationer är jobbiga eller att hon ska välja bort att jobba med mig, och det i sig är SÅ mycket värt! Men vi har brister i detaljer som gör att det ibland känns rätt hopplöst och lämnar en rätt besviken och bitter bismak i munnen, eftersom det på den nivå vi är på krävs massor för att man ska kunna gå in och prestera på topp. Så tyvärr kände jag mig vid flera tillfällen under helgen rätt kass och bedrövad.

Missförstå mig rätt, jag är aldrig, ALDRIG missnöjd eller bitter över det Lyxa gör! Hon är helt fantastisk och suverän, och hon ställer ALLTID upp på det jag bestämmer att vi ska göra och gör alltid sitt allra bästa ❤ ! Men jag blir lite besviken på mig själv när jag misslyckats att förmedla till Lyxa det utförande som är extra bra. Jag är min egna värsta fiende och expert på att odla självhat och förklara för mig själv hur dålig jag är, oavsett vad vi presterat eller hur långt vi har kommit (även om jag rent intellektuellt förstår att vi har kommit längre än många tävlingsekipage någonsin gör). Det är ingenting som har någonting med några yttre faktorer att göra, det är ”bara” det att inget är gott nog för den inre rösten, och den skriker tyvärr så mycket högre än alla underbara, snälla människor vi har runt omkring oss som försöker få mig att fatta att det vi gör är BRA. Jag jobbar på att tysta den där rösten och lyssna på alla andra istället, livet blir mycket behagligare då ;).

Åter till lördagens tävling:

Dagen började med platsliggning, där det blev misskommunikation vid lämnandet och Lyxa la ner huvudet. Detta fick till lite nosande och så hade hon även vridit sig något, så där blev det en 8 i betyg.

Vi gick in som startnummer 12 på förmiddagen i ring 1, där vi fick avverka ruta-vittring-hopp apport-fotgående. 

Ruta: Jag var så himla nöjd med detta moment! Jättefint konskick, bra fart till rutan, hon stod upp ända till jag kommenderade ner henne och sen gjorde hon en jättefin anslutning. Kunde knappt ha börjat bättre ❤

Vittring: Jag är supernöjd med typ 3/4 av momentet 😉 ! Blev SÅ glad när hon galopperade ut till pinnarna <3! Riktigt nöjd med sorteringen, synd att hon väljer trav in, och sen jättenöjd med ingången.

Hopp apport: Alltså, där vi är nu så får jag allt vara nöjd med detta moment med. Lyxa utförde det glatt och så som vi brukar få det på tävling. Sen så vill jag ju ha till både snabbare gripande, snabbare återgång och en rakare ingång.

Fotgående: Det finns delar i fotgåendet som jag är SÅ nöjd med! Det var ett riktigt knixigt och händelserikt fotgående där man fick ha tungan rätt i mun. Tyvärr lyckades jag inte riktigt få Lyxa i rätt sinnesstämning under transporten från hopp apport (och jag missade att ta en lite lugnare belöning efter det momentet) så hon gick in i fotgåendet med en alldeles för hög aktivitetsnivå, vilket både tryckte fram hennes position lite, gav studsig gång och framförallt ljud (lågt pip) vid tre tillfällen. Jag gjorde även det felaktiga valet att köra fotgåendet helt utan kommandon (förutom i stegFF), vilket jag borde veta INTE fungerar när hon är i för hög aktivitet. Men som sagt, delar av momentet kändes fina.

Vi gick ut ur 1:a ring med en väldigt positiv känsla hos mig och som vanligt med en taggad och glad Lyxa 🙂 .

140929,7

 

Senare på eftermiddagen gjorde vi sitt i grupp (9.5 pga att Lyxa bugade sig 😉 ) var det dags för ring 2, där vi fick göra inkallning – zäta – fjärr – dirigeringsapportering.

Inkallning: I huvudsak rätt nöjd med allt, fram till avslutet. Avsluten är ju genomgående dåliga hos oss därför att jag inte lyckats få Lyxa att förstå att man alltid ska ta i i galopp hela vägen fram. Vi får till det ibland men måste hela tiden jobba med detta för att påminna. Trav i sista avslutsdelen är en av de detaljer som får det att krypa i kroppen på mig 😛 .

Zätat: Riktigt, riktigt nöjd! Sättandet kan absolut bli snabbare, men i övrigt kändes det tryggt och bra!

Fjärr: Den gav mig en helcrappig känsla. Vi tränade under dagen på fjärrskiftena och just bakåttanke i stå-sitt och stå-ligg och hade totala lyckanden på alla, men inne på plan var denna tanke som bortblåst och vi fick 2 framflyttningar istället 😛 ! Jag får ju försöka tänka på att det är bra att hon gör skiftena glatt och utan låsningar, men jag får krupp på att det ska vara så svårt att få till det med stilla tassar/bakåttänk 😛 !

Dirigeringsapportering: Önskar lite mer tryck till konen, men jättenöjd med att hon går ut till vänsterapporten utan att tänka på mitten. Vi har ett par gånger det sista (bl.a på tävling) haft det så att hon vinklat in mot mitten, så nu har jag under en period överdrivit mitt armkommando så hon verkligen ska ta ut vinkeln mer. Det blir ju nerdrag i betyget eftersom det inte blir rakaste vägen, men jag är nöjd med att jag kan justera hennes vinkel såpass bra bara genom att ändra min arm lite grann. Synd att gripandet blev dåligt och sen kommer ju ett av våra vanliga avslut i trav. Men ingången blev ju iaf rak!

Så här såg programmet ut, betyg och domarens kommentarer på filmen:

 

När jag ser på filmerna och verkligen skriver ner vad jag ser, så ser jag ju att vi ÄR bra, att vi HAR massor som är skitsnyggt och att vi inte på något sätt är värdelösa. Men jag får ju erkänna att känslan från att inte få till de detaljer som vi kämpar så med, det kändes rejält tungt flera timmar på lördagskvällen, tills jag hade fått äta, vila och fått en peppande tokutskällning av Liza och sen gick ut och drack en skvätt champagne tillsammans med andra vänner från Talangtruppen som också tävlat.

Och som vanligt, hur det än går prestations/moments/poängmässigt, så har jag alltid världens bästa och gladaste Lyxa vid min sida ❤

140929,1

 

En reaktion på ”Rankingtävling lördag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s