Rankingtävling söndag och ett fuck you till den inre kritikern

Både jag och Lyxa sov som klubbade sälar efter lördagens prövningar, ända fram tills klockan ringde 6.15 på söndagen. Då blev det en morgonpromenad och sen packa in allt i bilen inför hemfärden senare på dagen. Efter det åkte vi bort till Kungsörs Hundarena för söndagens rankingtävling.

Vi fick startnummer 19, och gick först in och gjorde ett jättefint sitt i grupp som belönades med 10 i betyg (alltid lika gött!). Sen satt jag och kollade på de andra duktiga ekipagen, och Lyxa laddade i buren 😉 .

140929,5

 

Ring 1 bestod av vittring – fotgående – dirigeringsapportering – hopp apport. 

Vittringen: Här fick Lyxa totalt hjärnsläpp 😛 ! Relativt bra fart ut, ett osystematiskt och rätt slarvigt sökarbete där hon trots allt fick tag i rätt pinne och började komma in…. för att sen stenstanna och bara stå där?! Jag försökte att lite diskret vrida huvudet åt sidan som för att inbjuda henne att komma in, men jag tror nog att hon hade stått där till döddagar och jag ville inte dra ut på tiden allt för mycket. Så jag fick välja att kalla in henne, och givetvis nolla momentet. Hon avslutade med en fin ingång iaf 😛 !

Fotgående: Denna gång testade jag en ny approach mot vad jag gjort på lördagen. Under uppvärmningen körde jag mycket fotgående med många (lugna) fotkommandon, kombinerat med omvänt lockande för att dämpa henne lite och inte riskera att få lika hög aktivitet som under lördagens fotgående. Och jag känner att jag lyckades VÄLDIGT bra att kommunicera till Lyxa hur jag ville ha henne, för det var en extrem skillnad mot lördagen, mycket mer balanserat, harmoniskt och framför allt TYST 😉 . Vissa detaljfel fanns givetvis (som lite tramp i halter) men överlag var jag SÅ nöjd!!

Dirigeringsapporteringen: Kändes helt OK, rätt bra helhet med detaljer som behöver förbättras. Vi fick nerdrag på ”kroppskommando i sändande” som jag för mitt liv inte kan se på filmen (jag måste ha gjort något med den sidan som är mot domaren och från kameran? ). Vinkeln bra, gripandet bra, och så en liten båge i återgången och som alltid: avslut (men rak ingång). Men inget större att klaga på från min sida.

Hopp apport: Gripandet sämre än vanligt, då Lyxa ”bara var tvungen” att kolla in någon som gick förbi fönstret precis i gripandet 😛 . Dock är jag jättenöjd att hon gick över hindret både på ut – och tillbakavägen, för den j**la apporten levde sitt eget liv (kan inte räkna hur många konstiga sätt den studsade på under helgen för alla 😛 ) och studsade LÅNGT ut åt sidan. Och hon har faktiskt ett raskt och villigt tempo tillbaka, trots att det är den förhatliga traven 😉 . Glad, peppig hund som kommer in i en FIN och rak ingång, det är ju bra!

Extra nöjd var jag också med våra transporter och att Lyxa var precis lika pepp och på trots att jag experimenterade med att använda endast små, tysta och peppande tävlingsbelöningar, där jag bara nästan viskade till henne hur bra hon var. Gott att veta att jag inte alltid behöver ta till jubelbelöningar som – även om de är sjukt roliga och ser trevliga ut – ofta drar upp henne för mycket och får henne i fel sinnesstämning till nästföljande moments start.

Så summasumarum, duktig hund och förare i ring 1!

140929,10

 

Sen på eftermiddagen i ring 2  var momentordningen fjärr – inkallning – ruta – zäta. Och här hade nog hjärnbensinen till slut tagit slut i Lyxas popcorn!

Fjärr: Börjar med att inte förstå vad ”ligg” betyder (vet inte ens när det hände senast?!) och sen när ett extrakommando kommer så blir det hakan i backen. När jag kommer ut och kommenderar första skiftet (stå) så försöker hon ställa sig och forfarande ha nosen i backen! Lilla hjärtat <3. Sen blir hela fjärren tveksam med dåliga skiften. Ska man se någon positivt, så blev det ingen förflyttning, och vare sig Lyxa eller jag tog med sig det crappiga utförandet in i nästa moment utan vi släppte det helt!

Inkallning: Nu visste hon minsann igen vad ”ligg” betyder 😉 ! Fint fokus i lämnandet, fint ställande. Lite för låg fart genom hela enl mig och så tråktrav sista biten in. Men VILKEN FIN INGÅNG!! Det är nog typ den bästa ingång Lyxa gjort någonsin 😛 !

Rutan: Återigen, ASNÖJD! Jag är så HIMLA nöjd med rutorna vi gjort i helgen, särskilt konskicken!!

Zätat: Nöjd med 2/3 😉 . Sista skitskiftet blev så crap! Jag har tittat massor på filmen och jag kan inte se några av de tecken som brukar synas när det blivit felskiften (typ att Lyxa inte är helt uppmärksam eller alldeles för studsig i stegen). Jag tror att det här också var ett bevis på att hjärnbensinen var slut!

 

Så återigen, när jag tittar på filmen och skriver upp exakt det jag ser, så ser det ju i huvudsak så himla bra ut! Och så kände jag också under hela tiden vi var på planen, hela tiden när vi gick ut till Lyxas slutbelöning, hela tiden när jag belönade henne och ända tills jag satt på henne kopplet och vi började gå tillbaka in till läktaren… då var det bara som att luften gick ur mig, min inre röst bara vrålade hur kasst allting var och jag fick en känsla av hopplöshet att vi aldrig kommer att bli bättre och få löst våra knutar.

 

Men nu måste jag bara säga FUCK YOU till den där inre kritikern och mobbaren som jag har! Jag har en fantastisk hund och jag är en riktigt bra förare till henne, annars hade vi aldrig tagit oss dit vi är!

  • Uttagna till SBKs Spetstrupp vilket sätter oss strax under landslaget i lydnad
  • Halvvägs till kval till SM i bruks
  • Tävlat lydnads-SM
  • Tagit lydnadschampionat
  • Tagit brukschampionat
  • Tagit spårchampionat
  • Har på våra 9 elitspårtävlingar tagit 5 cert och 2 certpoäng

Det där kan man fan inte göra om man inte har lite talang bakom all den tid, pengar, blod, svett, tårar (och skratt) som man lägger ner på sitt livs största hobby och energikälla som hundträningen är för mig! Och när alla andra underbara människor jag träffat i hundvärlden ser detta och berättar det för mig när de ser att jag behöver höra det, varför har jag så lätt att glömma av det själv?!

Nä, fuck jante och fuck inre kritiker som sätter käppar i hjulet! Jag är jävligt bra och vi är ett suveränt team, jag och Lyxa <3!

140920,1

4 reaktioner på ”Rankingtävling söndag och ett fuck you till den inre kritikern

  1. Ni äger. Basta. ( … och skrattar lite åt Lyxa som försöker stå med nosen i backen, lilla gumman, hon var nog lite trött i huvudet där …. 😀 )

    • Hahaha, ja jag vet inte hur hon tänkte där!! Lilla hjärtat, hon var så säker på att det var uppgiften. Bästa tjejen som försöker stenhårt (även om det var fel och konstigt 😉 ) ❤ !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s