Trotsade mörkret med goda resultat

Fy, det börjar verkligen bli mörkt tidigare och tidigare nu! Jag och Jonna hade igår bokat träningsdate lite senare än vanligt (vid 19 istället för 18 som vi oftast brukar), och när vi möttes upp var det redan halvmörkt! Winter is coming…

Men trots det förhatliga mörkret så blev det god träning!

Lyxa fick ett mörkerupplet på ängen, 4 föremål. Riktigt nöjd med både hennes och mitt arbete, hon gick rakt och djupt ut i skicken och var verkligen tvungen att använda näsan mer än vanligt när det inte fanns något ljus så man kunde gå på syn 😉 . Två föremål in med hög hastighet och fin fart in i fotposition (sen jag missade sista föremålets fotposition i Falbygden så får hon ALLTID komma i fotposition nu med alla föremål 😛 ).

När hon sökte efter det tredje så snurrade hon länge på ett ställe, hon hade det nog i näsan men kunde inte riktigt hitta det. Där stannade hon upp och tittade till mig för hjälp, men jag hade is i magen och bara väntade ut att hon skulle börja röra på sig och arbeta igen. Först då kallade jag in henne, belönade henne för att hon kom in tom, och så gick vi ut och vindade in det föremålet, sen tillbaka till baslinjen och skickade henne så hon fick tag i det med. Sen skickade jag ut henne efter det sista föremålet som låg i vänstra hörnet, och hon gick spikrakt ut på djupet, hittade föremålet och kom snabbt in med det. Mycket nöjd med mörkerarbetet 🙂 .

Sen fick Lyxa gå av sig lite och sitta i bilen medan Boss körde. Min DUKTIGA lilla lydnadssnuser visade på både bättre position (inte alls lika mycket studsande på två ben 😉 ) i baklängesmarschen och även ett bättre fokus, om han tappade fokus så var hans snabbt tillbaka igen vid min vänstra sida. Min nolltolerans mot nosande har burit frukt, trots att vi var på en för honom helt ny träningsplan så var han inte alls  splittrad och nosig utan väldigt fokuserad på sin uppgift. Så fokuserad att jag valde att testa av även framlängesmarsch, och vi fick till ett jättefint fotgående med både position, attityd och fokus i upp till 7 steg innan jag valde att belöna. Yay 😀 !

Sen fick han träna på platsliggning och kvarsittande. Första gången i vått gräs och mörker, och det bekom honom inte nått 🙂 . Upp till 30 sekunders platsliggning och kvarsittande (som för inkallning eller sittande i grupp) med lämnande med ryggen emot, uppvändning mot honom och väntan ett par sekunder. Duktig snuser!

141002,1

141002,2

 

Efter att Zolo tränat fick Lyxa komma ut ett kort pass till, där vi peppade upp runtkommandot och fart i avslut/ingång. Detta pass satt det som en SMÄCK, och Lyxa sprang i 200 knyck och gjorde en snygg och snärtig ingång från galopp. Supernöjd!! Kan det inte bara vara såhär jämt, då hade jag blivit lycklig… 😉 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s