Med rätt ramar skapas magi

Idag var jag en bra hundtränare. En riktigt bra hundtränare t.o.m 😀 !

Jag och Boss var 30 minuter tidiga till vår lydnadskurs på Göteborgs Hundarena, och jag använde den tiden till att sätta honom i rätt sinnesstämning. Ramade in honom rejält på rastningspromenaden (slakt koppel och inget hets var kriteriet), belönade honom för kontakt och fick honom att bjuda på ett par tricks på parkeringen så han kom in i träningsmode (samt sa till honom om han slängde iväg skall åt nått håll, men de var väldigt få).

Upp för trappan och transport in i lilla korridoren (förbi den öppna dörren till Stora Hallen där de hade kurs)  där han fick lägga sig medan jag tog av mig skorna. Transport förbi dörren igen och in i andra hallen och in i cafét, där vi shejpade lite fjärrskiften och tränade ordförståelse på sitt och ligg. Och under den här tiden, inte ETT ENDA skall från den lille världspolisen 😀 ! Inte ens när det skälldes inifrån hallen. Han var verkligen helt inne i träningstänk, den duktige lille snusern 🙂 !

141006,1Och den fina stämningen höll i sig in i hallen! Jag var noga med att ha honom i bubblan hela vägen in, och vi gjorde en tyst och fin intransport till vår plats, där vi lugnt satte oss ner och började lektionen. Och under HELA lektionen kom det bara nått enstaka skall under pauserna (främst på snälla farbror Marvin när han fick vara visningshund 😉 ), annars var han helt tyst och så FÖRBANNAT duktig 😀 !

Idag gjorde vi vår första träning på ställande under gång.Det är så sjukt kul att jobba med en shejpingsmart hund, för på bara 2 pass så har vi fått fram ett fint ställande under baklängesmarsch, det blev så bra att jag t.o.m kunde börja lägga kommando på det 🙂 . Och med lite omvänt lockande en så bra stadga att jag kunde backa undan 7 steg! Duktig, duktig liten Boss! 

Sen tränade vi lite på stadga i stillastående. Jag började med att få fram stadgan med omvänt lockande, men försökte se till att inte bli helt beroende av det. Jag kunde röra mig lite i sidled (till typ kl 10 och 2 om Boss tittar åt kl 12), småspringa på stället, smyga mig fram emot honom och backa ifrån honom. Kunde även slänga en godis på marken utan att han rörde sig innan sitt varsågod 😀 !

Jag påbörjade även träning på förståelse för externbelöning. Det har jag inte jobbat med nått med Boss, men känner att det är ett verktyg som jag vill ha med mig. Påbörjade att han på kommandot ”ta den” ska kunna slänga sig bak och ta sin leksak, detta inför bl.a inkallning med ställande.

Avslutningsvis så fick vi under Monas uppsamlande ord köra platsliggning (avstånd och tid mellan belöningar valfritt). Duktiga hundar allihop!

 

Jag är RIKTIGT nöjd med Boss idag! Han är så himla smart och rolig att träna! Och det är så himla utvecklande att ha en helt annan sorts hund än aussies att träna. Utmanande och ibland frustrerande ( 😉 ) men så HIMLA roligt och utvecklande! Allra bästa Boss ❤ !

141006,2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s