Tre små brukshundar

Idag på förmiddagen packade jag in mina tre små brukshundar och åkte för att möta upp Jonna och Lisa för en spårdag 🙂

141012,1

 

När Lyxas spår låg till sig, så fick valparna varsitt skogsspår. Pu fick ett valpspår (hennes andra ever) på kanske 50 m där hon var lite oförstående i början, men efter ett par meter kom in i att det var ett spår hon följde och då satte ner näsan och spårade på. Och när hon tagit sig fram till slutet och där hittade en låda med köttbulle i, då blev hon himlastormande lycklig 🙂 .

141012,3

 

Boss fick sitt första personspår någonsin, och jag var jättenyfiken på att se hur han skulle tackla ett spår utan blod och klövdoft. Men min lille spårsnuser skötte det jättefint, satte ner näsan i backen och spårade nästan lika bra som i viltspåret. I slutet blev han lite konfunderad över en vinkel men ringade den fint själv (trots lintrassel) och kom fram till slutet 🙂 . Där blev han lite förvånad över att det inte fanns en klöv och ville spåra vidare, så det kommer jag få lägga lite krut på att han lär sig uppskatta det också.

Slutet på spåret fick jag på (något skakig 😉 ) film 🙂 .

Är så stolt över min lilla spårsnuser! Känns inte helt omöjligt med en appellstart typ nästa höst 🙂 .

 

För Lyxa blev det ängsspår, första på säkert 2-3 år. Det blåste massor men Lyxa var lika pinnsäker som vanligt 🙂 . Alla 7 + slut med in, härligt!

141012,2

141012,4

 

Efter kort vila fick hon även 4 spårupptag med helt okänd spårläggare. Upptagen hade legat lite drygt 2 timmar, 2 på (väldigt blåsig) äng och 2 i skog.

Upptag 1, äng, höger: Gick ut fint, tog spåret fint och gick ut i framspår…. och tappade sen spåret?! Helt superkonstigt!

Upptag 2, äng, vänster: Gick ut fint och rakt, men fäste inte i något spår. Tog tillbaka och skickade om, gick ut lika fint och hittade den här gången spåret och spårade fint fram till snusdosan

Upptag 3, skog, höger: Ut rakt och fint, tog spåret, checkade av vänster (BRA att hon dubbelkollar!) och valde sen höger och framspår

Upptag 4, skog, vänster: Ut rakt och fint, tog spåret, gick ut åt höger. Blev återtagen och skickad igen, gick inte rakt ut så blev avbruten och återtagen. Sen spikrakt ut, klippte spåret i direktvinkel vänster.

Så summasumarum inte vidare bra upptagslyckandeprocent idag 😉 . Om det var trötthet, väderlek eller nått annat låter jag vara osagt, bara konstaterar hur det var. Mer ängsupptag får det bli i veckan!

 

Utöver detta var både jag och hundarna mycket nöjda med dagen, och det var en härlig trötthög jag hade med mig i bilen hem ❤ !

141012,5

 

Och väl hemma väntade gott besked i maillådan, jag och Lyxa kom med på Kungsbackas elitspår 26/10 😀 ! Härligt med iaf en chans till i år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s